Lasse B

Kontorarbejde blev min indgang til jobmarkedet

01. november 2012

Har man læst historie og filosofi for at blive leankonsulent? Næppe, men historisk kildekritik er bestemt en brugbar kompetence at besidde, når man skal underbygge sine argumenter og kommunikere det ud, fortæller Nadia Duthiers.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

– Da jeg skrev speciale, fik alle på studiet at vide, at jobudsigterne var ringe. Jeg havde ellers tænkt som andre af mine studiekammerater, at jeg ville være gymnasielærer, men jeg besluttede mig i stedet for at tage en HD, som jeg gjorde påbegyndte mens jeg skrev speciale. Jeg ville prøve en kontorarbejdsplads af og se, om det var noget for mig. Lære ”sproget” dér.

Ingen stillinger i gymnasiet

Nadia Duthiers er cand.mag. i historie og filosofi fra 2003. Og er havnet i en noget anden boldgade i dag. Hun turde ikke satse på job i gymnasieskolen og har flere gange mødt humanister, som i længere tid har måttet klare sig med løsarbejde. På et helt år kunne hun søge to stillinger med hendes fagkombination – én på Færøerne og én i Grønland. Hun fik ingen af dem.

– Jeg startede med kontorarbejde med regnskab og sprog, videre over marketing og skolelærer. Jeg tog, hvad der var for at kunne søge videre, inden jeg i 2005 havnede i sygehussektoren i Sønderjylland. Min kombination af bløde humanistkvalifikationer, HD og erhvervslivserfaring var nok udslagsgivende for min ansættelse. Jeg kunne tale med mange af de andre faggrupper, og jeg kunne sætte mig hurtigt ind i noget nyt. Mit arbejdsområde blev lean, der på det tidspunkt var pionerarbejde på sygehuse.

”Nadia er vores blæksprutte”

I dag er Nadia leankonsulent og underviser personale fra alle hospitaler i Region Hovedstaden. En stilling hun arbejdede målrettet på ved at pleje sine netværk og være opsøgende, også mens hun var på barsel.

Nadia er dog klar over faren for at blive for meget generalist. Hvornår skal hun specialisere sig? Også for at undgå at blive fyringstruet. Hun har skullet kæmpe for sin sag og sin anerkendelse. Og den traditionelle skepsis over for ”verdensfjerne akademikere”.

Nytænkning på AC-stillinger

– Jeg kan godt lide dynamikken mellem det faglige og det praktiske. Og jeg tror mange AC-stillinger inden for administration kan ende med for meget referat- og rapportskrivning, som bliver læst af for få. Man kunne udnytte akademikernes potentiale og viden fra fx forskning langt mere i den offentlige forvaltning. Faktisk ser jeg erhvervsph.d. som lidt af et forbillede. Den trækker praktiske erfaringer ind i det faglige. Det giver en vigtig dynamik.

Og det er også i den retning, Nadia tænker sin egen videre karrierevej og specialisering. Fx på sigt  at tage en MBA eller forske inden for sin niche, som kunne føre til strategisk rådgivning af ledere på sygehusene.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00