Lasse B

Kreativitet kommer af overskud

17. august 2015

Selvværd rimer som bekendt ikke på ledighed. Så hvor skal overskuddet så komme fra?

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Jeg har lige læst Kristoffer Frøkjærs portrætbog om Eske Willerslev. En slags roadmovie på print: Af sted i bilen til ødegården i Sverige, mens Eske fortæller løs om sin dna-forskning. Hermed anbefalet – mere spændende end en kriminalroman.

Eske Willerslev er jo palæontolog eller evolutionsbiolog. Det er også Bittens Bolvigs drøm med en scient.-grad i geologi fra 2014. Selv om scenen og omgivelserne blot er et mødelokale på Peter Bangs Vej, så fik jeg også et slags roadtrip ud af mødet med Bitten, hendes drømme og hendes kreative tegnepen.

Bitten har nemlig altid per automatik grebet den, altså tegnepennen, når hun skulle forklare et videnskabeligt eller geologisk indviklet emne for andre.

Gå blot ind på hendes hjemmeside, Academic Comics, og tag dit eget surftrip. Det er ikke kedeligt, lover jeg!

– At blive god til at tegne handler om ikke at holde op, siger hun. Og Bitten har selvfølgelig tegnet, siden hun var seks.

Der var engang en konkurrence…

Det hele startede ellers et helt andet sted. MA’s Facebookside efterlyste ønsker fra medlemmerne til politikerne i forsommerens valgkamp: Kom med jeres hedeste ønske til et nyt dagpengesystem!

Bitten havde dugfriske erfaringer, postede – og indkasserede som den heldige og tilfældige vinder en flaske champagne blandt MA’s medlemmernes konstruktive forslag og drømme:

– Jeg ønsker mig nemmere at kunne udnytte min tid som ledig til at opbygge en kreativ karriere med små freelancejobs uden at drukne i indviklede regler og blive straffet økonomisk…

En MA-mærkesag! Lyt nu for pokker, Dagpengekommission.

At tegne kræver humor og overskud. Bitten mobiliserer det, da hun tørt fortæller, at hun skrev speciale om koprolitter. Ko…hva’ for noget?

– Forstenet lort…

Når man ikke har fået drømmejobbet endnu og i sin ledighed må opsnuse lidt løst arbejde hist og pist, må der da være tid til at dyrke hobbyen, Academic Comics. Men sådan er Bitten ikke indrettet. Tegneriet er ikke et frirum midt i den lovbefalede jobsøgningsaktivitet.

– Det er et arbejde at komme frem til at tegne. Kreativitet kommer af et overskud, og det er svært at være kreativ, når man som ledig stigmatiseres af samfundet!

Hjemmesiden er hendes egen og rent håndarbejde. Det giver i det mindste selvtillid på kontoen, når man kan præstere dét.

Vejen til palæontologien skulle gerne gå via en ph.d. Bitten har ikke gode oplevelser med at være freelancer i det nuværende dagpengesystem. Det er for hårdt, og man kommer for let i klemme.

Jeg er spændt på, hvornår og i hvilken anledning Bitten åbner champagnen.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00