Lasse B

MA Jubilæum: "I fællesskab må vi løse arbejdsløshedens udfordringer."

02. oktober 2014

Vi er i uge 40 og dermed i MA’s jubilæumsuge.

Onsdag den 1. oktober var Den Gamle By i Aarhus rammen om MA’s fejring. Først med rundvisning i 1974-udstillingen – naturligvis – og dernæst minikonference om fremtidens arbejdsmarked.

I sin festtale sagde MA’s formand, Per Clausen blandt andet:

”For mig har det været en spændende rejse at følge MA igennem tiderne. Født i halvfjerdserne som et klart udtryk for et ønske om i fællesskab at løse de udfordringer arbejdsløsheden stiller os overfor.

Det er ud fra de samme værdier, vi i dag agerer i forhold til de markedsvilkår, som er en del af hverdagen for a-kasserne. Vi er blevet moderne.

Vi taler ikke om begrænsninger i systemet til medlemmerne, men om de muligheder, de trods alt har.  Det kan måske virke paradoksalt at tale om muligheder, mens vi i offentligheden begræder et gammeldags dagpengesystem, der er håbløst rigidt. Men det er blot et eksempel på MA’s mange og nødvendige roller.

Jeg har aldrig troet på ideen om, at vi skal målrette uddannelserne arbejdsmarkedets eller arbejdsgivernes behov for arbejdskraft. Vi ved aldrig rigtigt, hvad de bliver om 5-10 år.

I stedet tror jeg på livslang læring. Vi mennesker må hele tiden udvikle os og udnytte de muligheder, der viser sig.

Men netop her har vi brug for fællesskabet. Det fællesskab som en god a-kasse og en god fagforening kan give os. Alene magter vi uendeligt lidt. I fællesskab med andre magter vi uendelig meget.”

MA København holder jubilæumsreception torsdag den 2. oktober kl. 16

MA Odense og MA Aalborg har heldagsprogram fredag den 3. oktober.

/ Se udførligt program
/ Stem på det bedste video-cv
/ Send MA en jubilæumshilsen
/ Hør medlem Lis Brøsted Pedersens sang til MA 

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00