Lasse B

Mantraet til jobsamtalen: ”Jeg er afslappet og motiveret”

12. juni 2014

Anne Pedersen havde sat sig godt ind i sagerne og forberedt sig grundigt til jobsamtalen i Silkeborg Kommune. Gentaget sit mantra mange gange og overbevist sig selv om, ”at verden ikke går under, hvis det ikke bliver mig”.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

– Det er spændende at finde løsninger for folk, når vi skal vejlede dem om deres spildevand i det åbne land. Der er regler for, at vandet skal renses, før det ledes ud i naturen, men man kan ikke skære alle folk over én kam. Dér ligger mine daglige udfordringer, fortæller Anne, biolog og nu ansat i Silkeborg Kommune.

Da Anne læste til cand.scient. på Aarhus Universitet var drømmejobbet ellers noget med dyrevelfærd.

– Jeg skulle redde verdens dyr og var nok en håbløs romantiker. Jeg lagde ikke rigtigt hjertet i andre typer stillinger.

Vejen til en ansættelse i en kommunal forvaltning har været kringlet og til tider hård for Anne. Hun undslap heller ikke realitetschokket.

Forskellige job undervejs har ellers været relevante nok. Fx studiejobbet i Randers Regnskov og praktikken i et dyreinternat. Eller senere en naturvejlederstilling. Men den varige fastansættelse lod vente på sig, selv om det også bliver til tre jobsamtaler. Så småt tager modløsheden over.

– En karrierecoach i Ballisager gjorde forskellen. Jeg havde en time om ugen i fire uger med hende, og hun gav mig skubbet til selv at finde en løntilskudsstilling i Viborg Kommune, hvor jeg arbejdede med vandløbsområder.

Og to uger inde i den ansættelse dukkede jobbet i Silkeborg Kommune så op.

Nervøsiteten bliver ikke mindre af, at man før har fået afslag

– Jeg fik en flot eksamen i biologi og har altid klaret mig godt. Men til jobsamtalerne har jeg været frygtelig nervøs og famlende. Og det bliver ikke bedre af, at man så får afslag og har det med i baggagen til næste samtale!

Til samtalen i Silkeborg Kommune havde Anne lagt en anden strategi. Sagt til sig selv forinden, at fik hun det ikke, gjorde det ikke så meget. Det skulle ikke slå hende ud.

– Jeg fik et tip. Kod dig selv ind med et mantra op til samtalen.  Sig til dig selv ”Jeg er afslappet og motiveret”. Og gør det mange gange.

Det virkede for Anne. Hun havde som sædvanlig sat sig godt ind i jobbet og arbejdspladsen, men mødte denne gang frem med en helt anden attitude.

Det gav hende jobbet, mener hun selv. Et job, hun er rigtig glad for i dag.

 

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00