Lasse B

Netværk er det vigtigste

15. december 2010

Bevar kontakten til dine studiekammerater, tidligere kolleger og dine bekendte fra fritidslivet. De kan nemlig få meget stor betydning, næste gang du søger job.

Af Julie Mathiesen, freelancejournalist

Så er det slået fast: De fleste får nyt job, fordi de kender nogen, der kender nogen eller som arbejder et bestemt sted. Derfor kan det groft sagt bedre betale sig at drikke kaffe med din gamle projektmakker end at støve avisen igennem for jobopslag. Der er oven i købet mere i lønningsposen, når du får job via netværk.

Det bekræfter professor Christian Albrekt Larsen fra Aalborg Universitet. Han står bag den første danske undersøgelse om information, netværk og selektion på arbejdsmarkedet.

Forskningsprojektet stillede skarpt på 1300 i job, 800 ledige og andre 800, der netop havde fået job. Den overordnede konklusion var, at netværk er vigtigere end noget andet jobsøgningsparameter. To ud af tre får nemlig job via såkaldte uformelle kanaler. Og særligt interessant er det, at det også gælder ansøgere med over seks måneders ledighed på cv’et.

– Når kun en tredjedel hører om deres nuværende job via formelle kanaler som jobopslag, så betyder det gode jobmuligheder til de mennesker, der forstår hvordan arbejdsmarkedet fungerer, og som derfor prioriterer at etablere og fastholde netværk, konstaterer Christian Albrekt Larsen og uddyber:

Troværdige kilder
– Vi spurgte blandt andet arbejdsgiverne, hvad der havde størst betydning for dem, når de skal ansætte nye medarbejdere. Svaret var, at det bedste bilag er en anbefaling fra én, der i forvejen arbejder i den pågældende virksomhed. Det vægtede højere end fx ansøgerens anbefalinger fra tidligere arbejdspladser eller uddannelsesinstitutioner.

Årsagen kalder han asymetrisk information, og det går ud på, at både arbejdsgiver og ansøger har brug for mere information, end den anden part kan give: Er du som ansøger reelt så motiveret og dygtig til at samarbejde, som du skriver? Og er der vitterlig et behageligt arbejdsmiljø og gode karrieremuligheder i firmaet?

– Her kommer netværket ind som en troværdig og derfor uvurderlig kilde. For en medarbejder sætter ikke sit job over styr ved at anbefale en person, han eller hun ikke kan stå inde for. Og på samme måde anbefaler man ikke en halvdårlig arbejdsplads til én, man har relationer til, forklarer Christian Albrekt Larsen.

At partnerne på forhånd kender noget til hinanden betyder ofte også, at den nyansatte falder hurtigt til på arbejdspladsen, for forventningerne er afstemte. Og for virksomheden er det en sidegevinst, at ansættelsesprocessen generelt er hurtigere og dermed billigere end ved traditionelle stillingsopslag.

Tag et studiejob
Et arbejdsmarked, der i så høj grad bygger på netværk, stiller dog nogle befolkningsgrupper overfor en særlig udfordring, medgiver Christian Albrekt Larsen.

– Nyuddannede og indvandrere, der lige er kommet til landet, har et problem, fordi de mangler den nødvendige kontakt til erhvervslivet. For de studerende betyder det, at der er store fordele ved at have et studiejob. Ikke nødvendigvis fordi de er blevet klogere eller dygtigere, men simpelthen fordi de så kender nogen, og det får de glæde af senere hen i deres karriere, forklarer han.

Mangler du stadig incitament til at pleje dit netværk, så konkluderer undersøgelsen også, at der er en økonomisk gevinst. Ledige der har fundet job via tidligere kolleger eller arbejdsgivere har i snit fået mere i løn end ledige, der har fået arbejde gennem formelle opslag. Det skyldes blandt andet, at ansøgere der benytter sig af netværk, generelt får flere tilbud at vælge imellem.


»» Læs mere om Christian Albrekt Larsen og hans forskning

»» Køb undersøgelsen i bogform


Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00