Ny sanktion til ledige uden dokumenteret jobsøgning

25. april 2022

Fra 1. april trådte en ny, midlertidig regel i kraft, der skal skærpe a-kassernes sanktioner over for ledige, der ikke dokumenterer jobsøgning i en hel kalendermåned.

Det betyder, at MA i denne uge skriver til de medlemmer, som er ledige, men ikke har dokumenteret jobsøgning i jobloggen i april. Det samme vil vi gøre de kommende måneder.

Helt konkret vil medlemmer, der ikke dokumenterer jobsøgning, risikere at miste dagpengene i 3 uger (også kaldet karantæne). Det vil vi hos MA naturligvis gerne hjælpe vores medlemmer til at undgå, hvorfor brevet mest skal ses som en service til dem, der endnu ikke har fået jobsøgningen registreret i jobloggen i april.

Der kan naturligvis være en række gyldige årsager til, at der ikke er jobsøgning i den enkelte uge. Det kan være arbejde, sygdom, ferie, mindre intensiv indsats og lignende. Det ser vi, når ydelseskortet (dagpengekortet) indsendes.

Modtager du brevet?
Så bør du først og fremmest sikre, at din joblog er fuldt opdateret i april. Du behøver ikke kontakte os.

Får vi brug for at tale med dig om din rådighed, så kontakter vi dig efter dagpengeudbetalingen.

Trænger du til at få genopfrisket reglerne om rådighed og brugen af joblog? Så læs mere her på siden under Dagpenge > Kort om dagpenge. Eller ved at klikke her.

Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00