Lasse B

På Folkemødet 2016 repræsenterer jeg forhåbentligt min nye arbejdsplads

16. juni 2015

Af stud.scient.soc. Line Toft Sørensen

Selvom klokken kun lige akkurat har passeret 7.00 fredag morgen, så summer MA’s opsvingsbus allerede af forventningsfulde dimittender, der diskuterer og udveksler elevatortaler og virksomheder, de gerne vil i kontakt med.

Dog bliver en vis nervøsitet også udtrykt ved at skulle etablere en kontakt til et professionelt menneske, men mixet sammen er den altoverskyggende summen en spændt forventning til, hvad Folkemødet kan gøre for de flestes videre jobsøgning.

Fire timer og adskillige kopper kaffe senere når opsvingsbussen endelig solskinsøen Bornholm. Midt i mylderet af fadøl, balloner, debatter og repræsentanter fra alle afskygninger af det danske erhvervsliv må jeg nok indrømme, at jeg en smule overvældet stod af bussen.

Folkemødet_optog_481

 

Der gik dog ikke længe, før jeg ligesom de fleste andre blev suget ind i Folkemødets mangfoldighed, hvor den ene faglige debat tager den anden – nogle gange på områder jeg ikke anede, at der fandtes eksperter indenfor.

En 26 grader varm dansk sommerdag på Bornholm lægger dog ikke op til, at man tilbringer hele dagen i et overophedet debattelt, så meget af mit Folkemøde blev også at gå rundt og opdage organisationer og virksomheder, jeg ikke anede eksisterede.

I hele foretagendes meget uformelle ånd falder man let i snak med spændende mennesker, der har masser af historier fra den virkelige verden – og det i sig selv er jo guf for en spirende dimittend, der higer efter at komme ud og prøve kræfter med alt det, der ligger uden for universitetets mure.

Folkemødet er en opvisning i mangfoldighed

Fik jeg etableret kontakt til en potentiel kommende arbejdsgiver? Nej. Fik jeg holdt min indstuderede og nøje forberedte elevatortale? Nej. Men var turen så ikke forgæves? Bestemt ikke!

Folkemødet 2015 var en kæmpe forsamling af inspiration for en kommende arbejdstager som mig. Jeg har fået øjnene op for, at ikke bare Folkemødet er en mangfoldig affære – det er det danske erhvervsliv også, forstået på den måde at jeg har lært om virksomheder og faglige organisationer, jeg ikke anede eksisterede.

Det er en kæmpe motivationsfaktor at opleve så mange mennesker forsamlet på et relativt lille areal, der brænder for det de laver – og ikke mindst at de brænder for vidt forskellige ting.

Det giver blod på tanden til yderligere at udforske, hvad jeg brænder for og ikke mindst en optimisme om, at der også findes en plads til mig et sted på det danske arbejdsmarked, så jeg forhåbentlig kan repræsentere min kommende arbejdsplads til Folkemødet 2016.

Folkemødet_mangfoldig_481

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00