Cand.it. Katrine Sneftrup

På LinkedIn skriver du til en person

11. januar 2017

Sender man sin ansøgning af sted efter et opslag, skriver man til en anonym person eller en anonym HR-afdeling. Katrine fik personlig kontakt på LinkedIn – og et job.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Cand.it. Katrine Sneftrup er i fuld gang med at pakke. Hun rykker teltpælene op fra Aarhus og flytter snart til København for at starte i sit nye job i en stor it-virksomhed.

Hun tog sin kandidat i it, kommunikation og organisation fra Aarhus Universitet, ITKO, sidste sommer, og jobsituationen for it-kandidater er god.

Ansøgningsskrivning kan være træls

Alligevel havnede hun lige efter sin dimission i det forkerte job og måtte starte forfra i sin jobsøgning.

– Jeg brækkede hurtigt halsen på ansøgningsskrivning. Du skriver det samme, det tager en masse tid og der kan gå lang tid, inden du får svar fra virksomhederne.

LinkedIn er selvfølgelig et medie, it-uddannede er fortrolig med. Så Katrine gik i stedet i gang med at lave en liste med ca. 10 virksomheder, hun ville kontakte.

– Jeg kan kun anbefale at blive Premium-medlem på LinkedIn. Det er gratis den første måned, og så får du muligheden for at skrive direkte til folk. Det de på LinkedIn kalder InMail.

Fx var Katrine til et foredrag med en HR-chef. Hun skrev efterfølgende til hende, fik en aftale, en rundvisning og en god snak, selv om der ikke lige var et job til hende.

Hun har altid fået reaktion på sine mails på LinkedIn. Det er ikke altid tilfældet, når det gælder traditionelle ansøgninger.

Den hurtige vej på LinkedIn

En dag så hun et stillingsopslag på en andens profil.

– En medarbejder i en stor it-virksomhed havde delt et stillingsopslag på sin LinkedIn-profil. Og jeg skrev straks. Medarbejderen sendte min henvendelse videre til en anden i virksomheden – og vupti blev jeg kontaktet af deres HR-afdeling.

Herfra gik det slag i slag. Først et uformelt kaffemøde med en manager, dernæst videre i den mere forkromede ansættelsesproces.

– Det endte med, at jeg måtte sige nej tak til den stilling, de kunne tilbyde mig. Jeg vidste, at det ikke lige var mig, og det krævede da noget mod at sige fra. Men jeg var glad, fordi jeg var tydelig, og det gav mig faktisk styrke at turde afslå.

En måned efter var der igen bud efter Katrine. Samme virksomhed, men en anden afdeling havde fået hende anbefalet fra det første forløb.

– Det betyder meget, at en medarbejder har sagt god for dig gennem en første uformel samtale. Det skaffede mig den videre adgang til det job, jeg nu har sagt et stort ja til.

LinkedIn lægger op til, at man er udfarende, og for Katrine har det været en klar fordel, at man er i personlig kontakt. Mange virksomheder bruger netop at rekruttere nye medarbejdere via egne.

Og ny lejlighed i København? Den fik Katrine naturligvis gennem sit netværk!

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00