Lasse B

Peter er opsvinger

19. oktober 2015

MA lancerede opsvingerne på årets Folkemøde. Peter Bæk var ikke med, men hans jobhistorie er lige spot on, hvad vi mener med, at en opsvinger er et ’lyst hoved, som skaber vækst i din virksomhed’.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Når man har taget en kandidat i historie og dansk, er en gymnasielærerstilling et oplagt valg.

Det var det også for Peter Bæk, da han stod som nyuddannet i oktober 2013. Bosat i Aalborg.

Han var fx også til samtale på Skive Handelsgymnasium, men de havde dårlige erfaringer med lærere, der pendlede for langt og sprang fra, når de fik en ny stilling tættere på bopælen.

Hobby bliver til professionelt arbejde

Så i stedet rettede Peter sit fokus mere over til sin hobby: programmering og webudvikling. Hans udfordring var, at søgte han stillinger inden for den verden, så havde han ikke noget konkret at vise frem.

– Jeg kunne mærke, at virksomhederne var utrygge ved at ansætte mig, når de ikke kunne se et projekt, jeg havde gennemført.

Så hvordan så få noget på cv’et?

– Jeg måtte stifte min egen virksomhed og søgte om selvstændig bibeskæftigelse. Den fik jeg, fastsatte min timepris og langsomt fik jeg fat i nogle mindre virksomheder, der havde brug for en ny hjemmeside.

Otte ugers praktik i et bolighus i Aalborg gav et afgørende spring fremad. Under Peters kyndige hænder fik de en helt ny hjemmeside, og de kunne stærkt anbefale ham til en anden virksomhed, en guldsmedekæde i Nordjylland.

– Jeg foreslog dem at ansætte mig i løntilskud i tre måneder. Så kunne de prøve mig af.

Løntilskud med perspektiv

Peter kunne med det samme vise gode resultater med søgemaskineoptimering, og med en effektiv optimering af afkastet på virksomhedens online annoncer havde han han bevist sine kompetencer.

– Mange små og mellemstore virksomheder bruger dyre, eksterne konsulenter til deres online-arbejde. Det kan med fordel samles in-house. Dels fordi den, der sidder med online marketing, får maksimal føling med virksomheden. Dels fordi kommunikationen lettes, og man får kompetence til bedre at kunne gennemskue diverse marketingplatformes rentabilitet.

Peter holdt fast i sin egen lille virksomhed under løntilskudsperioden. Han var fokuseret på at holde så megen aktivitet i gang som muligt, så han kunne fortsætte, den dag dagpengene slap op.

Og det var tæt på at ske. Men da de tre måneders løntilskud ophørte, spurgte Peter: ”Kan I bruge mig?”

”Helt sikkert”, var svaret.

Peter blev fastansat i guldsmedekæden den 1. oktober og kan nu være med i det videre opsving, hvor kæden øger sit antal af butikker.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00