Lasse B

Pludselig fik jeg mange besøg på LinkedIn

04. december 2013

Du får kun ét forsøg, når du skal vælge seks ugers selvvalgt. Lars Svane Jørgensen, cand.mag. i fransk og dansk, stod over for valget efter en lang lederkarriere og 57 år gammel. Kurset hed 100 Day Growth Challenge og blev for ham et afgørende fagligt og personligt spark.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Der er masser af kurser, hvor du får et godt kompetenceløft og noget mere i din værkstøjskasse. Og så er der kurser, hvor du oveni får et netværk, der løfter dig både personligt og fagligt. Det oplevede Lars Svane Jørgensen på DTU Business’ kursus for “executives in-between jobs, that will explore the challenge of short- and medium-term growth together with other executives and leading experts.”

– Det hjalp mig ikke bare fagligt og kompetencemæssigt gennem den høje kvalitet af undervisningen og den erhvervscase, der er en vigtig del af kursets forløb. Det hjalp mig også socialt, netværksmæssigt og mentalt i min ledighedssituation. Jeg fik min selvtillid tilbage og ikke mindst skabt større interesse for min person, min alder til trods, fra forskellig side i arbejdstilbudssammenhæng. Det kan jeg konkret måle på, hvor mange der ser på min LinkedIn-profil og kontakter mig.

Fra gymnasielærer til sælger

Lars har altid været god til at stille spørgsmål. Det kom eleverne til gavn, da han under sit studium underviste i gymnasiet. Han fandt deres ”motivationsknap”, som han kalder det, og følte sig mere som mentor eller coach end som læreren. Han tog også pædagogikum efter endt cand.mag. eksamen, men som 28-årig tog karrieren en helt anden drejning.

– Jeg så en annonce i Magisterbladet. Et stort tech-firma søgte en sælger, og jeg fik jobbet. Jeg havde absolut ingen erfaring og vidste intet om salg. Men jeg kunne lytte analytisk – ”magisteragtigt” – til kunderne og udviklede hurtigt min egen salgsmetodik, så tilbud og kontrakter gik som smurt.


Lars Svane Jørgensen

Og så gik det slag i slag for Lars. Han kravlede hurtigt op ad karrierestigen med succes og spændende resultater overalt. Brugte sine generelle akademiske kompetencer med at kunne tilegne sig viden, tænke skævt, kunne analysere, bruge empati og kunne skrive. Udviklede nye koncepter, når han så mulighederne og potentialet. Blev headhuntet gentagne gange.

Fra direktør til ledig

Han blev administrerende direktør i et fransk vandfirma og derfra hentet til et gældstynget, dansk projektfirma inden for spildevandsrensning. De havde brug for en erfaren multifunktionsleder, der også var god til krisestyring og det med mennesker i kølvandet på finanskrisen. Selv om omsætning og indtjening steg, stod selskabet ikke til at redde, og Lars mistede sit job.

Jeg har mit solide fundament i mit aktive LinkedIn-netværk.

– Pludselig ringede telefonen ikke mere. Jo, en enkelt headhunter, som sagde: ”Du er Mr. Vand!” Da lærte jeg, at jobmarkedet tænker i brancher og kun kigger fire til fem år tilbage. Før vand var jeg ”Mr. Service” og før det ”Mr. Salg”. Mine generelle kompetencer inden for ledelse og forretningsudvikling kan jo anvendes i en lang række sektorer, ligesom jeg fx kan bestride et specialistjob.

Kursus med livsline

Lars har derfor søgt forskellige brancher og mærker de klassiske reaktioner på sin jobsøgning: Du har din alder imod dig, du er ledig, vi har mange ansøgere, du er overkvalificeret, vil du kunne nøjes med at være specialist, når du har været direktør etc. På kursusfronten ledte han efter noget på MBA-niveau indtil han gennem netværk fik kontakt med DTU Business og deres kursus rettet mod ledere in between jobs.

– Kurset gav mig et venligt, men kraftigt kick langt ud over min forventning. Det satte en proces i gang, der allerede nærmest har revolutioneret mit liv og fremmet sider af mig, jeg som 57-årig havde glemt, jeg havde. Mit liv myldrer fx nu med en masse purunge mennesker, jeg netværker med og som holder mig levende og opdateret, mens de påstår, det er mig, der holder dem levende og inspirerer dem som mentor eller coach og får styr på tingene med struktur og systematik. Mit humør er tilbage, og ledigheden har åbnet for helt nye muligheder.

Så lige nu har Lars faktisk ikke tid nok som ledig til alle sine ideer. Han finder nye sider af sig selv, overvejer iværksættervejen, mens han har sit solide fundament i sit aktive LinkedIn-netværk.

Lars citerer selv én af sine medkursister: ”Åh nej, nu skal jeg hjem i min lille lejlighed igen og kigge ind i væggen. Men heldigvis er der DTU’s netværk, det kan jeg sgu ikke undvære, det bliver min livsline!”

Læs mere om Lars’ kursus på DTU Business

Læs mere om seks ugers selvvalgt i MA Guiden

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00