Lasse B

Pludselig står man med et telefonnummer i hånden

15. december 2015

Man lærer at gå systematisk til værks i sin jobsøgning, men nogle gange overhales man af en anden virkelighed eller tilfældighed.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Lasse Bruun Jonassen blev cand.mag. i historie og filosofi fra Roskilde Universitet i 2011. Han havde fået udgivet sit speciale som anmelderrost bog – om den såkaldte Schiøler Gruppen under besættelsen. Det måtte da lukke nogle døre op. Det gjorde imidlertid hverken fagkombinationen eller bogprojektet.

To år gik med masser af jobsøgning på stillinger som fx museumsinspektør, kulturformidler, biblioteksarbejde – afløst af diverse løntilskudsjob og en barselsorlov.

Dagpengeuret tikkede hastigt mod nul oveni frustration og desperation, når man nu havde så meget godt at byde på.

Studiejobbet lukkede døre op

Men så en dag fik Lasse god nytte af sit gamle studiejob som omviser på Medicinsk Museion i København. Han sad til møde hos sin anden aktør, der lige havde fået en henvendelse fra en overlæge på Rigshospitalet. Det måtte da være noget for Lasse med lidt kendskab til det medicinske?

Han fik et telefonnummer i hånden, og dagen efter sad han til samtale på Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk Klinik på Rigshospitalet. Overlægen havde brug for en medarbejder, der kunne formidle afdelingens forskning til lægmænd, så alle kunne forstå det og profilere resultaterne på hjemmesiden. Og det var et heldigt match fra starten: Overlægen var også historieinteresseret og begge var passionerede tennisspillere.

– Det var selvfølgelig lidt af et kulturchok for mig at havne i en hospitalsverden. Det passer, hvad man siger, at det er en noget hierarkisk organisation, hvor faggrupperne kender deres plads – også i frokoststuen. Men det er også lærerigt.

Hvad kan man egentlig som akademiker?

Lasse får hurtigt brug for sine formidlingskompetencer og evnen til at finde ind til essensen.

– Under studiet tænker man ikke så meget på, at man kan skrive og sætte en tekst op. Egentlig er man jo i tvivl om, hvad man kan. Så det var en positiv overraskelse for mig, at jeg kunne bruge mine generelle, akademiske kompetencer.

I dag er Lasse fuldtidsbeskæftiget som kommunikationsmedarbejder for to klinikker på Rigshospitalet. Han laver blandt andet nyhedsartikler, intranet, forskningsformidling, nyhedsbreve og patientpjecer. Og ind imellem det løse, som sygeplejerskerne ikke lige har tid til. En præsentation fx.

– Det er en kultur, man skal lære at kende, for de snakker jo et andet sprog. Min opgave er at være oversætteren. Jeg skal kommunikere til patienter, hospitalsansatte og andre forskere, så jeg også selv forstår det.

Egentligt sigtede Lasse efter det sikre – et gymnasielærerjob. En tilfældighed – måske? – har nu startet jobkarrieren et andet sted.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00