Pressemeddelelse: Det kan ikke betale sig at arbejde

07. april 2017

Ny dagpengeregel er totalt meningsløs - og er tilsyneladende fløjet helt under radaren.

1. januar 2018 indføres en regel, som betyder, at det for mange bedre kan betale sig at være fuldtidsledig end at tage småjobs.  Læs hele MA’s pressemeddelelse her.

I dag betyder dagpengereglerne, at en ledig kan supplere sine indtægter fra småjobs med dagpenge i op til 30 uger.

MEN: Hvis man fra 1. jan. er ledig efter de 30 uger og fortsætter med at tage de småjob, man kan finde (fx en freelanceopgave her og der), så mister man alle dagpengene i den måned. Mon ikke de fleste vil foretrække fulde dagpenge, når straffen for at tage et småjob er nul dagpenge? Regningerne skal jo betales.

Regeringen – både den nuværende og den forrige – har ellers messet det igen og igen: Det skal kunne betale sig at arbejde – om man så bare tager jobs af helt kort varighed. Men dagpengereglernes veje er som bekendt uransagelige.

Per Clausen, formand i Magistrenes A-kasse: ”Tanken med småjobs, og mantraet om at det skal betale sig at arbejde, er vel, at de ledige skal motiveres på alle leder og kanter til at slippe fri af dagpengesystemet. Desto mere absurd er det at indføre en regel, som gør det stik modsatte og afskrækker ledige fra at tage småjobs.”

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00