Pressemeddelelse: Udspil er godt nyt for selvstændige og freelancere

25. april 2017

En embedsmandsgruppe i Beskæftigelsesministeriet har siden februar 2016 arbejdet på et udspil om nye dagpengeregler for selvstændige og freelancere. Udspillet kom i dag. MA og DM noterer med tilfredshed, at mange af de synspunkter, vi har fremført for embedsmandsgruppen, er kommet med.

Kort sagt lægges der op til. at de selvstændige langt om længe får de samme rettigheder i dagpengesystemet som alm. fastansatte lønmodtagere. Langt om længe skal dagpengesystemet tilpasses en virkelighed, hvor flere og flere ikke arbejder fast fra 8-16 – hvor flere og flere er løstansatte og freelancere med præcis samme behov for tryghed som fastansatte.

Nu er det op til politiske forhandlinger, hvilke dele af udspillet der skal gennemføres. Vi vil nøje følge udspillets videre færd på Christiansborg frem mod egentlig lovgivning – formentlig med ikrafttræden 1. januar 2018.

MA og DM har udsendt denne fælles pressemeddelelse om udspillet. Udspillet i sin helhed kan ses her – og ministeriets egen pressemeddelelse her.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00