Lasse B

Rejsebrev fra Bangkok

06. marts 2014

Den danske ambassade i Bangkok har fået ny praktikant. Som led i sit studium på Roskilde Universitet er Astrid Brandt Holm taget til Thailand det næste halve år. Og med det ophold i bagagen lægges der op til specialeskrivning om Myanmar.

Stud.soc. Astrid Brandt Holm

Stud.soc. Astrid Brandt Holm

Det er en måned siden, jeg pakkede mine ting og flyttede fra det vinterkolde København til Thailands kaotiske og farverige hovedstad. Siden jeg første gang besøgte byen, har jeg været fuldstændig forelsket. Dengang var jeg kun otte år og var ikke klar over, hvad Thailand og Sydøstasien senere kom til at betyde for mig og for mine professionelle og akademiske ambitioner.

Siden jeg fik øjnene op for, at der var en verden udenfor det trygge Danmark, har jeg haft en interesse for fortalervirksomhed og udviklingsarbejde og været nysgerrig efter at forstå den internationale arena. Et praktikophold på ambassaden i Bangkok er et perfect fit for mig, da det giver en indsigt i, hvordan udviklingspolitikker praktiseres, hvilke udfordringer der følger med, og ikke mindst en chance for at opleve Udenrigsministeriet indefra.

Hjælp til Myanmar

Det næste halve år skal jeg hjælpe mine kolleger i Danida-sektionen, som varetager Danmarks bistand til Myanmar. Arbejdet er til tider kompliceret, hvilket i sig selv er naturligt, da udvikling og udviklingssamarbejde ikke er de nemmeste emner at beskæftige sig med.

Opgaver, som nu fylder min hverdag, er administration af de mange udviklingsprojekter, kontakt til samarbejdspartnere, gennemgang af rapporter og deltagelse i møder om Danmarks nuværende – og ikke mindst fremtidige – engagement i landet samt konferencer om de mange udfordringer, Myanmar står overfor.

Landet befinder sig i en rivende politisk og økonomisk udvikling efter et halvt århundredes militærdiktatur. Myanmar har åbnet op for forandringer, men vejen til en mere demokratisk forfatning og national forsoning mellem de mange etniske grupper synes endnu lang.

At få lov til at følge den unikke politiske situation, de sociale og religiøse udfordringer, diskussioner om menneskerettigheder og regionale interesser fra nabolandende på så tæt hold er helt ubegribeligt, og det giver mig en indsigt, som jeg ikke kan finde i teoribøgerne.

Et Bangkok i delvist kaos

Som om arbejdet på ambassaden ikke var begivenhedsrigt nok i sig selv, er jeg endt midt i ”Bangkok Shutdown”. Det er bestemt noget som giver ekstra krydderi til et i forvejen spændende ophold. De regeringsfjendtlige demonstranter har i månedsvis blokeret centrale trafikale knudepunkter og regeringsbygninger med telte, bildæk og sandsække.

Selvom protester og kaos præger dele af byen, er størstedelen af Bangkok dog ikke farlig at bevæge sig rundt i. Men det er tydeligt at mærke en anspændt stemning og en forventning om forandring og udvikling.

Jeg får virkelig et førstehåndsindtryk af et land i politisk oprør, og det er på en og samme tid fascinerende og nervepirrende.

Uanset hvad fremtiden har i vente for Thailand, føler jeg mig utrolig privilegeret over at have chancen for at få Bangkok helt ind under huden. En by som er så eksotisk, intens og tiltrækkende. Ud over en dagligdag, hvor jeg får lov at fordybe og dygtiggøre mig indenfor min interesse i udviklingsarbejde, har jeg adgang til den mest fantastiske mad, det vildeste natteliv og endeløse kulturelle aktiviteter.

Jeg er ikke længere sikker på, et halvt år er nok.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00