Lasse B

Så realiseres det enstrengede system i København

02. februar 2012

Det første man som nyledig ofte undrer sig over er, hvorfor man både skal til samtale hos sit jobcenter og sin a-kasse. Er det ikke dobbeltkonfekt?

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Københavns Kommune indfører som de første det enstrengede beskæftigelsessystem. Diskussion om rationalet bag har stået på i årtier, men nu er muligheden kommet for at afprøve det i praksis. 1. marts ventes nemlig forslaget om at afskaffe reglen om at ledige akademikere obligatorisk skal sendes til anden aktør vedtaget. Københavns Kommune har derfor forespurgt de akademiske a-kasser, om de vil overtage kontaktforløbet for nyledige det første halve år.

“Det vil være frivilligt, om man vil deltage, men vi tror helt sikkert, at vores medlemmer vil være glade for kun at skulle henvende sig ét sted, nemlig i MA. Vi kender det akademiske arbejdsmarked, og vi kender de lediges uddannelse. Og på sigt ser vi spændende perspektiver, når vi går i gang med endnu et forsøg med en langt større fleksibilitet i vores samtaler, så de tilpasses det enkelte medlem i langt højere grad,” siger Marianne Rossander, afdelingschef i MA. Et forsøg, der allerede har været omtalt i MA-Nyt: Væk fra kontrol og mistillid: MA med til at sætte ny dagsorden.

Det praktiske er ikke på plads endnu med kommunen, men i løbet af februar måned vil de første ledige blive indkaldt under den nye ordning. Forsøget omfatter kun ledige over 30 år med maks. 17 ugers ledighed bag sig.

Den tidligere jobsamtale i jobcentret vil falde sammen med den obligatoriske rådighedssamtale i a-kassen. Ordningen vil derfor give to færre samtaler for den ledige.

%

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00