Lasse B

Sådan kommer du godt i gang på dit studium

27. september 2016

For tre år siden startede jeg på Københavns Universitet for at læse min bachelor i kommunikation og it. Det var en omvæltning fra et sabbatår, hvor jeg brugte det meste af tiden på latte art på en kaffebar. Jeg giver dig her mine fem bedste råd til en god studiestart.

Af Mads Bak

#1. Anskaf dig en læsegruppe

Selvom du klarede gymnasiet uden en læsegruppe, er det ikke sikkert, du kan levere den samme præstation på universitetet, da du niveaumæssigt vil opleve et spring fra gymnasiet til universitetet.

Derfor er en læsegruppe vigtig, fordi det giver mulighed for, at du kan få diskuteret de kringlede akademiske tekster i samarbejde med andre studerende, der er i samme båd som dig.

I forhold til gymnasiet bliver mange eksaminer også skrevet i grupper, hvilket kan være en fordel, hvis du har en god læsegruppe. Ved at arbejde sammen med din læsegruppe om de daglige studieopgaver lærer I også hinandens kompetencer at kende – og det giver dig et forspring, når du sidder med de afsluttende gruppeeksamener.

#2. Spar penge på studiebøgerne

Når du starter på en uddannelse, vil der én gang om måneden før skat tikke 5.941 kroner ind på din konto i SU, hvis du vel og mærke allerede er flyttet hjemmefra.

Som studerende kan det sommetider være svært at få økonomien til at hænge sammen med det beløb, da pengene skal bruges på husleje, el, mad, transport osv.

Det kan betyde, at du nogle gange er nødsaget til at tænke alternativt, hvilket du har mulighed for, når du skal anskaffe dig dine studiebøger. På Facebook er der oprettet sider, hvor ældre studerende billigt sælger deres gamle studiebøger. Du kan eventuelt høre en tutor, om dit studie har oprettet en Facebookside – eller også må du bruge lidt tid på at søge rundt på Facebook.

#3. Brug din kalender

Når du lige er startet på studiet, er der mange ting, som du skal have presset ind i din hverdag: læsning, studiefester, opgaver, træning, forelæsninger.

Så hvis du ikke allerede benytter dig af en kalender, er det en god idé, at du starter med at gøre det nu. Det overskueliggør din tid som studerende, da du på den måde hele tiden ved, hvor og hvornår du skal til forelæsning, fredagsbar eller mødes med din læsegruppe. På din telefon er der garanteret en glimrende kalender, så du behøver ikke engang at bruge penge på en – og så garanterer det næsten også, at du altid har den på dig.

#4. Læs studieordningen

Ligesom en læsegruppe er studieordningen sat i verdenen for at hjælpe dig ved at give dig svar på, hvad du skal vide om din uddannelse – og den skal derfor læses med omhu.

Det vil give dig et overblik over de forskellige moduler og kursernes faglige mål.

Men hvis studieordningen ikke helt har den effekt på dig, kan du også altid stille underviserne dine konkrete spørgsmål, da studieordninger nogle gange kan være svære at forstå.

#5. Vær social

Hvis du på nuværende tidspunkt befinder dig på en uddannelse, som du interesserer dig for, er det en god idé at socialisere sig med folk på studiet, fordi du på den måde udbygger dit faglige netværk.

Det kan være med til, at du får et spændende studiejob, hvis en af dine studiekammerater eksempelvis får et arbejde for en virksomhed, som også mangler en som dig.

Derudover er det også altid rart at have et par gode studiekammerater, som du kan gå til fredagsbarerne med eller spørge til råds, hvis du kommer i tvivl om noget omkring studiet.

Held og lykke med din uddannelse!

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00