Lasse B

Seks ugers selvvalgt kursus var adgangen til jobsamtalen

18. april 2013

Det diskuteres, om det frie kursusudvalg for ledige reelt bringer dem nærmere jobbet. Markedet bugner med tilbud. Cand.mag. i dansk og samfundsfag, Mads Jensen, ville udbygge sine it-kompetencer med henblik på at kvalificere sig til at kunne arbejde med web. Han (op)fandt en kreativ vej gennem nåleøjet via sit kursus.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Boligforeningen 3B havde slået stillingen op: Vi søger en cand.comm.er med minimum tre års erfaring. Mads var nyledig fra november 2012 og altså cand.mag. Hvorfor så i det hele taget interessere sig for jobbet?

– Jeg var klart bagud på point, siger Mads. Men jeg fik en idé efter at have været på kursus i HTML og CSS og i CMS-systemer, WordPress blandt andet. Jeg har dansk som hovedfag og har arbejdet journalistisk før, men de mere kontante it-kompetencer havde jeg ikke. Derfor valgte jeg i samråd med MA blandt andet et seks ugers selvvalgt hos firmaet It-kompetence.

Ansøgningen var en hjemmeside

Mads have egentligt lidt bange anelser inden kursusstart efter mange historier i medierne om pipfuglekurser for ledige, men han blev heldigvis overrasket og var meget tilfreds med forløbet.

– På kurset lærte jeg grundlæggende webdesign. Og så var det jeg fik ideen, da jeg så opslaget fra 3B. Jeg tog deres hjemmesidedesign og kopierede over til mig selv. Og så gik jeg i gang med at udskifte deres menuer med mine egne. Altså deres nyhedslink blev fx link til min ansøgning. Et andet til mit cv. Deres kontaktoplysninger blev til mine etc.


Sådan ser 3B’s hjemmeside normalt ud. Vi kan ikke vise Mads Jensens leg med layoutet. Han skulle slette det efterfølgende.

Seks til jobsamtale

176 søgte stillingen i 3B. Mads var én ud af seks, der kom til samtale. Og det er jo det, det handler om, at komme gennem det første og vigtigste nåleøje og blive lagt i den rigtige bunke.

– De fortalte til samtalen, at min meget kreative og originale ansøgning havde vakt opsigt. Den var blevet delt rundt til hele afdelingen. Så den blev min indgang til samtalen.

Mads fik ikke stillingen. Men han fik nogle vigtige kompetencer gennem kurset. Der var 30 deltagere på holdet, og alle var grebet af det og fik en hjemmeside op at køre.

– Det var godt at have noget at stå op til, og vi var gode til at sparre med hinanden på kurset. Det vil vi også gøre efterfølgende i vores lille netværk, slutter Mads.

>> Læs MA’s holdning til seks ugers selvvalgt
>> Se eller gense cand.mag. i musik og journalistisk formidling Peter Ellermanns historie i DR Pengemagasinet 3. april 2013
>> Læs kommentarer i MA-Nyt

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00