Lasse B

Selvfølgelig skal du være forberedt på et nej

15. december 2011

Anne Riis har brugt praktik som trædestenene på vej til drømmejobbet. En telefonopringning gav bonus, men først efter at hendes netværk havde åbnet hendes øjne.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

I 2004 kunne Anne Riis dimittere fra Aarhus Universitet som cand.mag. i italiensk og film & tv. Efter lidt løsarbejde og en barsel fik hun for alvor brug for sin uddannelse i jobbet som producer inden for virksomhedsfilm, reklamefilm, kortfilm og dokumentarfilm.

Så vidt så godt – men så gik firmaet konkurs! Finanskrise!

Anne måtte melde sig ledig og brugte tiden til efteruddannelse i projektledelse og småjob i filmbranchen: to praktikforløb og et løntilskudsjob.

Så vidt så godt – men Annes jobsituation var stadig usikker i en usikker tid. Hun kunne næsten på forhånd opgive at søge kommunikationsstillinger i Aarhus-området, hvor der er kamp om den type stillinger med 300-400 ansøgere pr. stilling.

Må jeg besøge jer?
”Det var mit netværk, der fik mig skubbet videre. En forretningsforbindelse sagde til mig, at jeg skulle kigge på energibranchen – nærmere bestemt NRGi. Her var der vækst, her var der måske et potentiale. Det havde jeg ikke selv lige tænkt over,” fortæller Anne. ”Jeg researchede på nettet og læste en del om virksomheden – NRGi er et af landets største energiselskaber med godt 1.000 ansatte. Men hvordan får man foden indenfor? Jeg besluttede at gribe mobilen og spurgte deres HR- og kommunikationschef direkte: Må jeg komme og besøge jer?”

Blev det et ja eller nej?
”Det kunne sagtens have været blevet et nej, men det blev et ja og et rigtigt godt møde, viste det sig. Det varede kun 15-20 minutter, men der var ingen forventninger på forhånd fra nogen af parterne. Det var ganske afslappet. Jeg var ikke til en egentlig ansættelsessamtale, men kunne fortælle om mig selv ud fra det cv, jeg havde indsendt på forhånd. Og firmaerne er jo ikke kede af at få lov til at snakke om sig selv – og nok særligt når det er helt og aldeles uforpligtende.”

Anne havde ramt et godt tidspunkt. NRGi havde lige indkøbt et videokamera, men de vidste ikke helt, hvordan de skulle bruge det – hverken på det indholdsmæssige eller det tekniske område. Hvordan skulle de kommunikere gennem levende billeder? Anne havde næsten ingen teknisk erfaring, men det var jo nu, hun skulle slå til, så der var ikke andet at gøre end at få det lært!

Lær af mændene
”Det gælder om at skabe sin egen stilling, hvis man kan. Hvor har de huller, jeg kan fylde ud? Hvad kan jeg byde ind med? Firmaerne ved det ofte ikke selv. Man skal fortælle dem det, og de kender ikke indholdet i din uddannelse, så de kan ikke koble den sammen med deres uopfyldte behov,” fortæller Anne videre.

Anne fik lov at prøve kræfter med videokommunikation. Hun fik i starten teknisk hjælp fra sit netværk i filmbranchen og pludselig greb videoprojektet om sig. Praktikperioden på fire uger blev forlænget til ½ års løntilskud og nu til et barselsvikariat som kommunikationsmedarbejder og videoansvarlig. Anne får fyldt godt på sit cv.

”Jeg er næsten ked af at sige det, men jeg synes tit, at jeg oplever, at kvinder er lidt bange for at bruge deres netværk. De presser ikke nok på og føler sig måske en smule anmassende. Mænd er generelt lidt bedre til det, og de er mere ”frække”. Mit netværk fik mine øjne op. Jeg skiftede branche og så pludselig, at jeg havde flere kompetencer, end jeg troede jeg havde. Man skal turde prøve noget nyt, og for mit vedkommende var det ikke lykkes uden mit netværk.”

Hit på LinkedIn
Anne er på LinkedIn – og her har hendes profil lige givet hit: Et firma, der sælger solceller til det italienske marked, mangler en projektleder!

» » Læs Nicolai Hæggelins 10 gode råd til din LinkedIn profil

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00