Lasse B

Skal jeg hæve mit efterlønsbidrag?

02. februar 2012

MA forbereder udsendelse af informationsbrev til over 25.000 medlemmer

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Vi er godt klar over, at det er en svær beslutning for det enkelte medlem, og mange af MA’s egne medarbejdere er også selv i tvivl om, hvad de vil gøre med deres efterlønspenge.

MA kan vejlede dig om, hvordan du konkret kan få dine efterlønsbidrag udbetalt og hvad konsekvenserne er, hvis du vælger den løsning. Vi har før informeret medlemmerne om, at de skal tænke sig godt om, og det gør vi stadig. Hvis man ønsker at framelde sig efterlønsordningen for selv at finansiere sin tredje alder, skal der personer med pensionsindsigt til.

“Jeg vil råde alle til at henvende sig til MP Pension, til ens anden pensionskasse eller bank for at få konkret rådgivning om ens pensionsforhold. Fx hvis man har brug for en beregning af ens pensionsformue ved forhøjelse af sit pensionsbidrag i stedet for at betale til efterlønsordningen. Der er så mange personlige forhold, der spiller ind og har indflydelse på valget, og det er vigtigt at se på efterlønnen i sammenhæng med ens øvrige pensionsordninger,” siger efterlønskonsulent Per Magelund, der naturligt sidder med i MA’s task force, som skal forberede hele arbejdet med at udmønte efterlønsreformen, siden den blev vedtaget lige før jul.

“Det er jo point of no return. Du vælger dig ud af ordningen for good, så du mister alle de fordele, der stadig er tilbage i ordningen,” siger Per Magelund. “Jeg ved heller ikke, hvordan min arbejdssituation vil være, når jeg når i tresserne. Mange af MA’s medlemmer vil stadig have gavn af ordningen, selv med de nye fradragsregler, fordi de ikke har den store pensionsformue.”

Retrætemulighederne er blevet forringet, og særligt for medlemmer, der er født fra årgang 1956 og senere, er der sket store ændringer, når der skal modregnes for ens pensionsformue. Men man kan stadig nå nogle år på efterløn, og man kan blandt andet stadig gå efter den skattefri præmie, som bestemt er attraktiv.

“Jeg møder af og til medlemmer, der tror, de ikke må arbejde mens man er på efterløn. Men det er og bliver en myte, og jeg forsøger hele tiden at “reklamere” for den fleksible efterlønsordning. For mange kan det være en god ordning at gå ned i arbejdstid og så supplere op med efterlønnen,” siger Per Magelund.

Man kan passende bruge tiden nu på at få undersøgt sine samlede pensionsforhold og overveje, om man vil trække sig ud af efterlønsordningen. Efterlønsbidraget kan alligevel først udbetales fra den 2. april frem til den 1. oktober 2012. MA er også i gang med at lave en efterlønsberegner på MA Selvbetjening, hvor man kan taste sine forskellige pensionsordninger ind og se, hvor megen modregning de giver under de nye regler.

“Vi kan heldigvis skræddersy vores information til hvert enkelt medlem. Så når vi sender brev ud, vil der stå det nøjagtige beløb, man kan ansøge om at få udbetalt. Alle bidrag indbetalt frem til den 15. maj 2011 kan udbetales skattefrit. Resten belægges med en 30 procents afgift til staten,” slutter Per Magelund.

Udbetaling kan kun ske for medlemmer, der ikke er fyldt 60 år på ansøgningstidspunktet. Har man betalt til ordningen gennem alle årene, ender maksimumbeløbet på ca. 68.000 kr.

» » Se de nye “efterlønsaldre” her.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00