Lasse B

Studiejobbet førte direkte til ansættelse

23. august 2016

Under kandidaten arbejdede cand.mag. i filmvidenskab, Marie Diemer Bille, som studentermedhjælper for filmsitet Kino.dk. Seks måneder efter specialet var afleveret, skulle hendes gamle kollega på barsel, og så fik hun tilbudt en fuldtidsstilling.

Af Mads Bak, stud.mag. i film- og medievidenskab, KU

Hvad arbejder du med?

Jeg arbejder som medredaktør for Kino.dk. Det betyder, at det er min opgave at levere redaktionelt journalistisk indhold til vores platforme.

En normal dag foregår foran computeren fra halv ni til 16-17-tiden, hvor jeg skriver nyheder, redigerer videoindslag til webtv og skriver filmomtaler til de kommende film. Derudover er jeg social media manager og ansvarlig for, hvordan vi arbejder på vores Facebookside, Instagram og Snapchat.

Engang imellem kan jeg være heldig, at vi starter med en pressevisning af en film, men det er for det meste om aftenen, at jeg har tid til at gå i biografen. Det er nemlig også en del af arbejdet, at jeg har set de nyeste film.

Hvad har været den største overraskelse ved overgangen til et fuldtidsjob?

Rent energimæssigt skal man lige vende sit hoved til at være på så mange timer om dagen. Da jeg var studerende arbejdede jeg ikke fra 9-17.

Dèr var der altid tid til at ordne de små lavpraktiske ærinder midt på dagen.

Fx at snakke med sin bankrådgiver, gå til tandlægen, handle ind. Sådan er det ikke længere, og det har været en udfordring. Men jeg må sige, at jeg er rigtig glad for mit job. Dagene er aldrig ens, hvilket gør, at det altid er spændende og lærerigt at gå på arbejde.

Hvorfor sagde du ja til at arbejde for Kino.dk?

Da jeg fik tilbuddet om at være barselsvikar, var jeg jobsøgende. Jeg takkede ja, fordi jeg syntes, det var utroligt spændende at arbejde for Kino.dk, da jeg var studentermedhjælper.

Med min cand.mag. i filmvidenskab passer jobbet perfekt til min uddannelse, og så er det generelt bare en fed arbejdsplads. Jeg kendte også allerede menneskene og de forskellige procedurer, hvilket gav tryghed fra starten af.

Hvad motiverer dig i dit arbejde?

Det er, at jeg har fået lov til at arbejde med min hobby. Min fritidsinteresse er blevet til dagligdag, og jeg glæder mig altid til at møde ind om morgenen for at sige hej til mine kollegaer og se, hvad dagen byder på.

Hvad er det mest udfordrende ved jobbet?

Overgangen fra at være på arbejdspladsen som studentermedhjælper til en fuldtidsstilling har været det mest udfordrende. Som medredaktør bliver man lyttet mere til, end da jeg var studentermedhjælper, så det kræver, at man træder selvtillidsfuldt i karakter ved sådan et skift.

Selvom mine kollegaer ved, hvorfor jeg har fået jobbet, skulle jeg i starten vende mig til at overbevise mig selv om, at jeg er god nok til at have et reelt ansvar.

Får du mulighed for at benytte dine kompetencer fra din uddannelse?

I høj grad. På min kandidat tog jeg mange valgfag omhandlende kulturjournalistik og manuskriptskrivning. Det var med til, at jeg fik et flow i mit sprog, som jeg hver dag benytter mig af på mit arbejde. Jeg synes egentlig også, jeg bruger noget af det, som jeg lærte på min bachelor. Der havde jeg blandt andet et webfag, som gav mig nogle basic regler om, hvordan man skriver til web.

Hvad har du lært mest af ved dit første fuldtidsjob?

Jeg er ved at lære, at jeg ikke skal tage alt så tungt.

Det er okay at lave en smutter engang imellem, fordi man simpelthen ikke kan undgå at lave fejl.

Bare i går lavede jeg eksempelvis en dum fejl, som gjorde, at jeg blev distraheret i mine næste opgaver, fordi jeg kørte ud på et sidespor.

Jeg blev ved med at tænke over fejlen hele dagen, hvilket ikke er en brugbar måde at håndtere fejl på. Derudover har jeg også lært at have mange bolde i luften, fordi jeg har mange forskellige opgaver, jeg skal holde øje med. Det gør, at jeg bliver nødt til at prioritere mine opgaver, hvilket jeg også hele tiden bliver bedre til.

Har du afslutningsvis et godt råd til dem, der snart skal ud i et fuldtidsjob?

Du må ikke lade dig slå ud af jobsøgningsprocessen, fordi man kommer til at få afslag. Her er det i stedet vigtigt, at du bliver ved, selvom det kan føles nedslående at bruge sin tid på jobcentret.

Og så bliver jeg også nødt til at nævne den største jobsøgningskliché, som er vigtigheden af et godt netværk, fordi jeg netop fik mit job via netværk.

Det er en god idé at snakke med folk, som arbejder med noget spændende, når du er ved at være færdig med din uddannelse. Så kan du finde ud af, hvordan de fik deres job og høre, om du kan sende en ansøgning til den pågældende virksomhed.

Så drik en masse kaffe med en masse spændende mennesker. Det er et vigtigt råd.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00