It’s bedtime: Kan du hjælpe denne søvngænger?

Studietidens projekt blev til et firma

04. august 2015

Drengedrømmen gik i opfyldelse: I dag har cand.it. Jonas Byrresen sit eget firma, der laver interaktive spil. Hvordan gik rejsen så fra studietidens afprøvende kreative projektarbejde til en etableret virksomhed med investorer i ryggen?

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Starten var som produktet spændende og hektisk.

På 9. semester på Aalborg Universitet brugte holdet på DADIU, The National Academy of Digital Interactive Entertainment, 1½ måned til at producere spillet Back to Bed.

Vi er i et spændende grænseland mellem spil- og kunstverdenen. Nærmere bestemt den surrealistiske kunst med sit udspring i vores underbevidsthed og vores drømme: Kan du hjælpe en søvngænger gennem et surrealistisk landskab a la Salvador Dalis fx?

Da projektet skulle forsvares, var censor vild med ideen og spillet, og det gav blod på tanden til at fortsætte. Nu i fritid og weekender for at prøve iværksætterdrømmen af.

Til en konference i USA for spiludviklere i 2013 vinder Jonas og co. en pris – og så begynder det hele at tage form og fart. Nu starter den mere langsommelige proces med opbygningen af et rigtigt firma, der i dag er blevet til Bedtime Digital Games.

– Vi skulle videre fra det kreative (studie)miljø, hvor vi var ca. 15 involveret, til en kontrakt med en investor, som havde vist sin interesse, fortæller Jonas. Ikke at det er farligt på nogen måde. Det er bare ikke noget, man normalt forholder sig til.

I dag træder Jonas Byrresen gerne op, når MA’s medlemmer i Aalborg skal have gode råd om at starte som selvstændig og udleve iværksætterdrømmene. Han har masser af gode råd og erfaringer at øse af.

– Vi brugte et halvt år for at få investor helt med på vognen. Det kræver gennemarbejdede og gennemregnede budgetter. Det kræver, du skal fortælle om dit produkt rigtig mange gange til folk, der ikke ved noget om det. Det er ”den store rejse”.

Kontraktforhandlinger er seje, er Jonas’ erfaring. De skulle ned fra 15 til fem ejere, og undervejs skulle folk have andel eller procenter af indtjeningen. Rettighedsforhold skulle afklares. Det kræver en advokat, men det kan betale sig at både hyre advokat og revisor.

– Som den kreative iværksætter kan jeg noget med projektledelse og kommunikation på tværs af uddannelser. Så lad eksperterne på de andre områder gøre arbejdet for dig, er mit råd.

Havde Jonas ikke fået en investor med, så havde han nok fortsat på deltid med at udleve sin drengedrøm. Men nu er der plads til udvidelse og til marketing.

Han kan gå 100 procent ind i projektet, og han kan tænke internationalt fra starten. Hvilket han også råder andre til – hvis muligt.

– Det mest positive på rejsen har været, at jo flere du snakker med og fortæller om din idé, desto flere vil hjælpe dig. Du skal ikke være bange for, at andre stjæler din idé. Tværtimod får du feedback, som du kan bruge til noget. Hvis man kan se potentialet og markedet, så go for it!

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00