Lasse B

Tina tog på Velfærdens Innovationsdag

23. februar 2016

30 medlemmer havde gennemtrawlet konferenceprogrammet og smurt snakketøjet, inden de mødte op i Øksnehallen til Velfærdens Innovationsdag den 28. januar for at netværke og få inspiration til jobsøgningen.

Af Ginna Sørensen, karriererådgiver i MA

Der blev i høj grad brug for både overblik og talegaver i løbet af dagen, hvor MA’erne gik i dialog med 1100 ledere og nøglepersoner på velfærdsområdet.

Skal man kort konkludere på dagens indlæg og debatter, tegner der sig et billede af et område i hastig forandring – og et billede af en udvikling, der i høj grad kalder på MA’ernes kompetencer som analytikere, brobyggere og nytænkere.

Ord som samskabelse, partnerskaber, nye roller og brugerdreven innovation gik igen i en stor del af oplæggene.

Kommunen gentænker

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye tilgang gennemsyrede blandt andet Aarhus Kommunes indspil: ’KOMMUNE FORFRA – Aarhus gentænker velfærden’, hvor de gav et anderledes bud på, hvor stor en rolle det offentlige kan – og skal – spille i fremtidens velfærdssamfund, og hvordan borgerne kan – og skal – spille med:

”…vi har bildt os selv ind, at vi fra kommunen alene vide, hvad aarhusianerne har brug for. Det er vi i gang med at holde op med. Nu skal vi som kommune træde et skridt tilbage og lade borgerne komme til. De skal være med. Og de skal ville sig selv og hinanden i et lokalt fællesskab. For velfærd betyder bogstaveligt talt at fare vel i livet, eller ’gode liv’ slet og ret. Og gode liv kan ikke leveres som kommunale standardydelser.”

Tina fik inspiration og en masse kontakter med hjem

Du kan læse mere på Mandag Morgens hjemmeside, mm.dk, hvis du vil vide mere om arrangementet og om de tendenser, Mandag Morgen ser inden for velfærdsinnovation.

Eller du kan deltage i MA’s velfærdsarrangementer i februar og marts, hvis du selv vil møde centrale spillere fra Innovationsdagen.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00