Lasse B

Vi opfordrer ikke folk til at lyve i deres cv

21. september 2012

Artiklen med Morten Lander Andersen har affødt denne reaktion fra centerchef Michael Kornager fra Jobcenter København.

Af Nana Toft, freelancejournalist

Michael Kornager, hvad er din kommentar til, at en arbejdsløs akademiker bliver opfordret til at lave et ’alternativt cv’ i jagten på et ufaglært job?

– Vi opfordrer ikke folk til at lyve i deres cv. Her må vi have udtrykt os uklart. Jeg er ked af, hvis den pågældende person har haft den oplevelse. Men det er jo et spørgsmål om at fremhæve de ting, man også kan, når man søger et ufaglært job. Et alternativt cv kan jo også være at fokusere på andre end de ’humanistiske’ ting, som jeg kan forstå, han er uddannet i. Man skal sørge for at tilrettelægge sine ansøgninger til det specifikke job.

Men at målrette sin ansøgning er én ting. Noget andet er at lave et cv, der er strippet for sin grundlæggende uddannelse. Hvor langt skal man gå?

– Man skal i hvert fald ikke lyve. Det vejleder vi ikke i. Jeg beklager i hvert fald, at han står tilbage med den oplevelse, at han skulle lyve eller skjule sin uddannelse, uanset om vi har sagt det eller ej, så vi skal åbenbart være lidt mere tydelige i vores formuleringer.

Men I opfordrer folk til at søge ufaglærte job?

– Ja.

Hvad skal arbejdsløse så gøre, hvis det ikke er at lave et ‘alternativt cv’?

– Fremhæve de ting, der gør, man kommer til samtale. Måske ikke ligefrem starte med at fokusere på sin akademiske karriere, men de andre ting, man også kan. Det er en hårfin balance: Man skal ikke fremhæve, at man er magister, men man skal heller ikke lyve.

>> Læs Morten Lander Andersens historie

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00