Undgå at miste 134.000 kr. i dagpenge: Husk 14 dagesreglen 

Når din uddannelse er afsluttet, har du to uger til at skifte status fra studiemedlem til dimittendmedlem. Det gør du ved at logge ind på Mit MA (med Mit ID) og udfylde blanket AK044 (statusændring) under punktet ‘Medlemskab’. Så let er det.  

Hvis du har været studiemedlem mindst et år før dimission, har du ret til dagpenge fra dag et. Hvis ikke, bliver du lige nødt til at vente en måned, og så er du også i gang.  

Hvilken dato skal du regne med i forhold til ‘afsluttet uddannelse’?  

  • Mundtlig eksamen: Datoen for din afsluttende mundtlige eksamen 
  • Skriftlig eksamen: Datoen for offentliggørelsen af din karakter 
  • Hovedopgave eller speciale: Datoen for offentliggørelsen af din karakter eller datoen for underskrivelse af forhåndsgodkendelse af vejleder og censor. 
  • Eksamensbevis: Datoen for udstedelsen af dit universitet  

Hvis din dimissionsdato er ukendt, så skriv en foreløbig — og skriv en besked til os i selvbetjeningen på Mit MA med den endelige dato, når du har den.  

Magisk deadline

Hvis du misser 14 dagesreglen – og er ledig efter dimission – kan du gå glip af op til et års dagpenge – eller ca. 134.000 kr. (for ikke-forsørgere, 2024).  

Og apropos. Ligesom hos alle andre a-kasser kommer tiden nu, hvor du som færdiguddannet dimittendmedlem skal til at betale kontingent – og det er altså også, hvis du er ledig. Udover kurser, rabatter og tilbud, så handler det jo i sidste ende om, at du skal sikre din ret til dagpenge, hvis du ender med at stå uden job i fremtiden. 

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os