Medlemsfordele her, dér og allevegne

Flere a-kasser byder sig til, hvis du tager en lang uddannelse. Vi er glade for, du ikke nøjes med en tilfældig a-kasse – og håber, du vil få – eller allerede har – gavn af alle fordelene som studiemedlem af MA. (Hov – hvis du ikke allerede er gratis studiemedlem, så få det fikset på tre minutter her).

Alle a-kasser er gratis, imens du læser*. Og bagefter koster de akademiske a-kasser stort set det samme… en lille fadøl om måneden til forskel og endnu mindre efter skat 😊. Så vælg den a-kasse, som kender dig og dit arbejdsmarked bedst – dét er der penge i.

Kun MA har specialiseret sig i dit arbejdsmarked, når du har en baggrund inden for et af vores specialer: Humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi eller pædagogik.

Og ingen a-kasse har så mange tilbud, der bringer dig i kontakt med dit arbejdsmarked.

Så brug MA allerede under studierne … og forvent en kortere og mere magisk vej til dit første job.

Trustpilot: I den absolutte top blandt danske a-kasser

Vi siger det ikke kun selv. Se bare, hvad medlemmerne siger på Trustpilot

Betal 0 kr. – og gå ikke glip af 14.557 kr.

Du er gratis medlem af MA, så længe du studerer (dog maksimalt fem år inkl. tidligere perioder i andre a-kasser) og er under 30 år. Og du har gratis adgang til vores mange tilbud, arrangementer og rådgivning.

Er du medlem af en a-kasse mindst ét år, før du afslutter uddannelsen, får du ret til dagpenge fra dagen efter dimission, hvis du er ledig. Du slipper altså for den obligatoriske karensmåned for dimittender og går ikke glip af 14.557 kr. (16.694 kr. som forsørger).

Derudover har du ret til dagpenge til samme sats, hvis du tager orlov (ét semester eller mere) efter din bachelor eller under overbygningen.

Og du får adgang til et fagligt fællesskab med ca. 84.000 medlemmer. Ildsjæle, du kan møde i vores mange workshops om jobsøgningsstrategi, den gode ansøgning, LinkedIn osv. Eller som du netværker med i vores utallige branchearrangementer, virksomhedsbesøg og events.

+ 350 årlige arrangementer – gratis for dig

Vi faciliterer hvert år mere end 350 faglige arrangementer til vores medlemmer.

  • Branche-arrangementer – du kan deltage på vores mange branche-arrangementer, hvor du gennem dialog med de deltagende virksomheder og organisationer får branchekendskab, indblik i jobåbninger og mulighed for netværk med potentielle arbejdsgivere.
  • Events – MA inviterer til events som ”Velfærdens Innovationsdag”, iværksætterievent’en TechBBQ og Folkemødet. Her kan medlemmerne få inspiration, ”jobspotte” og netværke med potentielle arbejdsgivere.
  • Virksomhedsbesøg – MA arrangerer virksomhedsbesøg, hvor du får konkret indblik i virksomhedskultur, arbejdsopgaver og medarbejderprofiler.

Feedback på dit ansøgningsmateriale

Gennem vores mange workshops får du hjælp til din kompetenceafklaring og til at udforme en fokuseret ansøgning og et skarpt cv. Vi guider dig frem til den bedste jobsøgningsstrategi ud fra din uddannelse og dine kompetencer, og du får opgraderet din LinkedIn-profil.

Du får en personlig karriererådgiver

Du vælger frit, hvilken karriererådgiver du ønsker at sparre med, indtil dit første job er i hus.

Du kan også trække på os, allerede når du jagter et godt studiejob. For det kan give dig de rigtige kort på hånden, den dag du står med eksamensbeviset i hånden

16.400 studerende har valgt MA

Ca. 16.400 studerende er allerede medlem af MA.

De har adgang til alle MA’s tilbud. Se MA’s mange arrangementer.

Vores undersøgelser viser, at du har en klar fordel, hvis du har arbejdsmarkedet og studiejobbet på radaren, længe før du dimitterer: Så vil du typisk opleve kortere ledighed lige efter studiet, og du vil i højere grad lande et akademisk job som det første efter studiet.

Som medlem hos MA får du ikke kun adgang til rådgivning af vores eksperter om dine dagpenge og din karriere.

Hos os kommer du i selskab med 16.400 andre studerende, som er på vej til at blive humanist eller scient., eller en uddannelse i krydsfeltet herimellem.

Og du får adgang til et fagligt fællesskab med ca. 84.000 medlemmer.  Ildsjæle, du som ledig kan møde i vores mange workshops om jobsøgningsstrategi, den gode ansøgning, LinkedIn osv. Eller som du netværker med i vores utallige branchearrangementer, virksomhedsbesøg og events.

Den rette a-kasse for dig?

Du har kig på den rette a-kasse, hvis du er studerende inden for et af vores specialer:  Humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.

Det gælder, uanset om du drømmer om en karriere som lønmodtager, freelancer eller projektansat – eller at drive din egen virksomhed. Det er nemlig profilerne for vores ca. 84.000 medlemmer – og ekspertisen hos vores rådgivere.

Vi kender vejen til dit drømmejob

Fordi vi er specialister i din uddannelse, dine kompetencer og det aktuelle arbejdsmarked, kan vi sammen udvikle en effektiv jobstrategi for dig.

Det indebærer, at du bliver helt klar på:

  • i hvilke typer af job og brancher du kan tilføre maksimal værdi med den specifikke baggrund, du har.
  • hvordan du bedst præsenterer dine kompetencer og styrker over for potentielle arbejdsgivere.

Magistrenes A-kasse + fagforeningen DM = så står du stærkest!

MA har et tæt samarbejde med Dansk Magisterforening (DM) på studiestederne, og vi anbefaler medlemskab af både a-kasse og fagforening, så du står stærkest muligt.

Se alle mulighederne på studerende.dm.dk, hvor du bl.a. kan læse om studiejob, studiepraktik, studieliv, studieøkonomi, studiepolitik og situationen som dimittend. Kig forbi sitet.

Find os i de større universitetsbyer

MA har kontorer i både Aalborg, Odense, Aarhus og København, hvorfra vi rådgiver vores medlemmer og følger med i uddannelsesområdet og det lokale arbejdsmarked.

Hvis du er over 30 år

Følger du en uddannelse, der giver ret til optagelse i en a-kasse, men har du ikke ret til et gratis studiemedlemskab, fordi du er fyldt 30 år, kan et deltidsmedlemskab være en løsning.

Bliver du betalende medlem som deltidsforsikret, skal du kun betale 1.203 kr.pr. kvartal i kontingent (2024). Hvis du er medlem i et år, inden du afslutter uddannelsen, slipper du for karensmåneden. Dermed går du ikke glip af 14.557 kr. (16.694 kr. som forsørger), hvis du er ledig efter endt uddannelse.

Både perioder med studiemedlemskab og som betalende medlem tæller med i det krævede års medlemskab.

Når du afslutter din uddannelse, skal du ændre medlemsstatus fra studerende til nyuddannet medlem (dimittend) senest 2 uger efter uddannelsens afslutning for at få ret til dagpenge. Det er vigtigt, at du ændrer din status fra deltidsforsikret til fuldtidsforsikret for at få fulde dagpenge.

Giv magien videre

Du er måske allerede studiemedlem – men fortæl gerne vennerne, at de kan melde sig ind her og nu…

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os