3 vigtige økonomiske overvejelser inden 2024

Det er altid en god idé løbende at kigge på din økonomi. Men særligt op til årsskiftet kan der være nogle ting, der er rigtig gode at få styr på. Moneymum.dk tipper dig lige om 3 ting OG en lille bonus, så du kan få lidt mere styr på økonomien inden nytår. Værsgo!

 

1. Kørselsfradrag

 

Hvis du har over 12 km til arbejde (samlet set over 24 km til og fra arbejde), studiejob eller lønnet praktik, kan du få kørselsfradrag for din transport. Der gives kørselsfradrag for alle transportmidler fx cykel, bil, tog eller bus. Kørselsfradraget bliver medregnet i din skat i løbet af året. Du får altså ikke penge udbetalt. Læs mere på skat.dk. Får du kørselsfradrag, skal du huske at registrere det i din forskudsopgørelse.

 

2. Tjek din forskudsopgørelse

 

Få mere info om forskudsopgørelse på min post fra d. 14. september 2023
For at undgå at få skattesmæk er det en god idé at tjekke og rette din forskudsopgørelse løbende, hvis der sker økonomiske ændringer i løbet af året. I din forskudsopgørelse skal du beregne din forventede indkomst for året, så du kan betale den korrekte skat. Er der stor forskel på din forskudsopgørelse og din årsopgørelse, får du enten skattesmæk eller penge tilbage.

Hvem er Moneymum?

Hun hedder i virkeligheden Pernille Oldgaard og er 32 år.

– er tidligere bankrådgiver og filialdirektør i den finansielle sektor og nu selvstændig økonomisk mentor

Moneymum har lavet sin egen podcast; Voksenøkonomi

Hun er en af Danmarks største fin-influencere med flere end 60.000 følgere på Instagram

… og så er hun vores nye økonomiske ekspert 😊

3. Hvis du har tjent for meget ved siden af din SU

 

Du kan indbetale den løn, der overstiger fribeløbet til din SU på en pensionsordning administreret af din arbejdsgiver. Så får du nemlig fradrag for indbetalingerne, og på den måde undgår du at skulle betale penge tilbage i SU samtidig med, at du sparer op til du bliver gammel.

 

Bonusinfo: Skattefrie gaver

 

Vidste du, at der i 2023 afgiftsfrit kan gives gaver op til 71.500 kr. til børn, stedbørn, børnebørn, forældre, stedforældre og bedsteforældre. Udgør gaven en samlet værdi større end 71.500 kr., skal der betales afgift på 15% af den del, der overstiger de 71.500 kr.

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os