Magi i køkkenet med Anna Bartels: Ærterisotto

Jeg kan altid spise en god risotto, og i dag vil jeg gerne introducere dig til ærterisotto. Jeg synes, at risotto har fået et ry for at være virkelig svært at lave, og det fortjener den ikke. Er det en risotto til hverdag eller gæster, så er det faktisk en genial ret, fordi den er budgetvenlig og nem og hurtig at lave. Jovist, eksperter har helt sikkert krav til den perfekte risotto ift. konsistens og fremgangsmetode, men det behøver vi andre ikke have. Det skal nok smage godt uanset hvad.

 

Opskrift på ærterisotto

Så i dag skal det handle om en ærterisotto med masser af peber, citron og parmesan. Jeg bruger frosne ærter, og det vil jeg også anbefale dig at gøre. Selve risottoen kan du bruge som basis og tilsætte, hvad du har mest lyst til. Men lov mig lige at prøve ærterisotto først. Den er vendt med en grov ærtepure og også hele ærter, og det giver ikke kun en flot grøn farve men også en skøn smag af ærter.

 

Risotto er nemmere, end du tror

Jeg siger det lige igen. Risotto er nemmere, end du tror. Steg lidt løg af i olie, rist risottoris af, tilsæt lidt hvidvin, lad risene suge det og tilsæt så bouillonvand/fond lidt ad gangen, til du har en mør og cremet risotto. Herefter kan du smage til med parmesan, salt og diverse smagsgivere, men du kan også bare stoppe der.

 

Vil du prøve andre versioner udover ærter, så kan jeg anbefale græskarpure og sprødstegt salvie, svampe og masser af peber, bagte tomater og pesto, gulerodspure og en klat ricotta på toppen. Der er mange muligheder, og det kan kun blive godt.

 

Billig og nem aftensmad på 30 minutter

Det tager ikke meget mere end en god halv time (lidt længere tid, hvis du laver større portion), og der skal gå meget galt, før det ikke bliver godt til sidst. Den er cremet, den har masser af smag, og den vil imponere og gøre de fleste medspisende glade.

 

Jeg kan anbefale at servere risottoen, som den er. Med masser af parmesan, peber og evt. olivenolie til at toppe med. Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du vende lidt grønne salatblade i en syrlig vinaigrette og servere det til. Du kunne også servere lidt lækkert brød.

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

2 personer – 30-35 minutter

Ingredienser:

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • Ca 7 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
  • Saft og skal fra ½ øko citron
  • 2 dl frosne ærter
  • 1 spsk smør
  • 50 g parmesan
  • Salt og peber

Så nemt er det:

  1. Skræl løg og hvidløg og hak dem begge fint.
  2. Steg dem ved middelvarme i en gryde med olivenolie. De skal ikke tage farve men blive bløde.
  3. Tilsæt risottoris og rist det et par minutter.
  4. Tilsæt hvidvin og lad risene suge det til sig.
  5. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, til risene har suget væsken. Fortsæt sådan til al bouillon er brugt og risene er møre. Tilsæt evt. lidt mere vand hvis det behøves.
  6. Imens risottoen simrer, skal du hælde kogende vand over de frosne ærter.
  7. Hæld vandet fra og blend halvdelen af ærterne med smør, fx med en stavblender.
  8. Kom ærtepure, hele ærter, godt med peber, saft + skal fra den halve citron og fintrevet parmesan i din risotto. Smag til med salt.
  9. Server din risotto med ekstra parmesan, olivenolie og friskkværnet peber
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os