Magi i køkkenet med Anna Bartels: Flammkuchen

I Tyskland hedder det flammkuchen, i Frankrig hedder det tarte flambee. Jeg kalder det en simpel pizza, der med få ingredienser formår at smage virkelig godt. Det er sådan en ret, du både kan servere tirsdag aften, når du kun har 20 minutter til at lave mad, men du kan også servere den til en romantisk middag en fredag med et glas vino til.

 

Opskrift på flammkuchen aka. tarte flambee

Måske du allerede har smagt det. Det kunne være på en ferie i Tyskland eller Frankrig, eller måske du har fået det serveret af en ven. Det er sådan en opskrift, der er virkelig god at kende. Fordi den smager mega godt, og fordi den tager 20 minutter at lave. Den kan laves på en grå og kedelig hverdag, og du kan lave den, når du skal imponere en ven, potentiel kæreste eller din ægtefælle.

 

Flammkuchen, som vi herfra kalder det, er egentlig en simpel pizza, og derudover skal du groft sagt bruge 3 ingredienser: cremefraiche, bacon og løg. Har du ekstra tid, kan du selvfølgelig lave pizzadejen selv, men der findes altså nogle glimrende færdiglavede bunde i supermarkedet. Jeg er fan af de runde surdejspizzabunde (især den med fuldkorn) i Netto, der allerede er bagt. De er billige og meget gode.

 

Bunden smøres med cremefraiche (gerne en fed én af slagsen), lidt bacon og drys og drysses med salt og peber. Herefter bages til i 10 minutters tid, og så er der mad. Under bagetiden er der lige præcis tid til, at du kan vende lidt salat i balsamico, og så har du en let og lækker middag til 2 personer.

 

Aftensmad til to for under 50 kr.

Og apropos det, så vil jeg faktisk sige, at du kan lave denne ret for under 50 kr. Måske endda 40 kr, hvis ingredienserne er på tilbud, som det var for mig. Især fordi du kun skal bruge halve pakker/bøtter, og så har du til en anden dag/til en anden ret. Jeg forestiller mig, at du har salt og peber derhjemme, formentligt også balsamico og et løg. Derudover skal du bruge én pizzabund, en halv bøtte cremefraiche, en halv pakke (altså 3 skiver) bacon og lidt blandede salater.

 

Det bliver næsten ikke nemmere, og jeg håber, at det bliver en af de opskrifter, du kan tage frem og glæde dig over. Det er sådan en opskrift, jeg glemmer lidt, og når jeg så kommer i tanke om den, minder jeg mig selv om, at jeg skal lave det oftere. Så godt smager det nemlig. Jeg kan virkelig anbefale at servere salaten med balsamico til, fordi syren og det friske spiller godt op til den fede og salte pizza.

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 1 pizzabund
  • 125 g cremefraiche (svarende til en halv bøtte), gerne 18% eller 38%
  • 3 skiver bacon (svarende til en halv pakke)
  • 1 løg (et lille ét)
  • 100 g blandede salater
  • Balsamico
  • Salt og peber

Så nemt er det:

  1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Lad bagepladen varme op med ovnen.
  2. Læg pizzabunden på et stykke bagepapir og smør den med cremefraiche, som du normalt ville komme tomatsauce på.
  3. Hak bacon i små stykker og snit løget fint.
  4. Fordel bacon og løg på bunden og drys med salt og peber.
  5. Bag pizzaen i 10-12 minutter til flot gylden og sprød.
  6. Vend imens salat med balsamico, salt og peber.
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os