Magi i køkkenet med Anna Bartels: Kyllingeburger

I dag vil jeg gerne introducere dig til min yndlingsburger. En saftig og sprød kyllingeburger i en luftig briocheburgerbolle med hjemmelavet chilimayo, salat og agurk. Faktisk ret simpelt og rimelig nemt at lave, og så smager det bare virkelig godt.

 

Opskrift på kyllingeburger med paneret kylling

Der er jo mange forskellige burgervarianter, man kan lave, og selvom klassikeren nu også er god, så har kyllingeburgeren nu alligevel stjålet mit hjerte lidt. Det er formentligt den sprøde kylling, for det giver altså en dejlig kontrast til den ellers lidt bløde og snaskede burger. Og så kommer vi heller ikke udenom, at panering smager fantastisk. Lidt ristet, lidt nøddet. Haps.

 

Den perfekte middag med vennerne

I min version er en kyllingeburger har jeg udover at panere kyllingen også lavet en hurtig hjemmelavet mayonnaise med chili, og der må du endelig ikke blive bange. Den her version kræver kun en stavblender og er virkelig nem. Ingen fare for at skille. Det har jeg i hvert fald ikke prøvet endnu. Og sammen med sprøde salatbløde og læskende agurk er det bare en god kombination. Vil du gå den ekstra mil, kan du også lynsylte dine agurker ved at koge en lage af 1-1-1 eddike, vand og sukker op og lade agurkerne trække deri. Det ville også smage super godt.

 

Nem men lækker aftensmad på 30 minutter

Jeg synes snildt, at den her kyllingeburger kunne blive serveret som en middag for gode venner. Ligesom at den også kunne serveres en helt almindelig tirsdag aften, hvor du har lyst til noget ekstra lækkert. Burgeren kan sagtens laves på en halv times tid, og du kan endda forberede mayo og grønt på forhånd. Du kan evt. servere lidt ovnfritter, en salat eller andet ved siden af, så du får et komplet måltid, der mætter lidt mere.

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 1 kyllingebryst
  • 2 æg
  • ½ dl mel
  • 1 dl pankorasp
  • 2 dl rapsolie + lidt ekstra til stegning
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk sriracha
  • Iceberg
  • Agurk
  • Salt

Så nemt er det:

  1. Lav først chilimayo: Klæk et æg ud i en høj beholder og top med olie og et drys salt.
  2. Kom en stavblender helt ned i beholderen, så “hovedet” er om æggeblommen. Blend forsigtigt og når det samler sig til en cremet masse, kan du køre stavblenderen op og ned.
  3. Smag til med chiliflager og sriracha. Stil på køl.
  4. Fjern evt. fedt og sener fra kyllingebrystet og bank det til 0,5-1 cm tykkelse. Jeg bruger en kagerulle og kommer et stykke bagepapir imellem kylling og rulle, så det ikke fedtes ind. Del stykket i to.
  5. Tag tre skåle frem: Kom et pisket æg i én, mel i en anden og panko i en tredje. Krydr mel med lidt salt.
  6. Dyp hvert stykke kylling først i mel, så æg og så rasp.
  7. Varm en pande op til middelhøj varme og kom olie på, så det dækker bunden.
  8. Steg kyllingebrysterne 2-3 minutter på hver siden til godt gyldne og netop gennemstegte. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  9. Lun burgerbollerne ved 100 grader i ovnen et par minutter.
  10. Skyl og skær salat og agurk.
  11. Anret din burger med chilimayo, salat, kylling og agurk.
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os