I dag vil jeg gerne introducere dig til min yndlingsburger. En saftig og sprød kyllingeburger i en luftig briocheburgerbolle med hjemmelavet chilimayo, salat og agurk. Faktisk ret simpelt og rimelig nemt at lave, og så smager det bare virkelig godt.
Der er jo mange forskellige burgervarianter, man kan lave, og selvom klassikeren nu også er god, så har kyllingeburgeren nu alligevel stjålet mit hjerte lidt. Det er formentligt den sprøde kylling, for det giver altså en dejlig kontrast til den ellers lidt bløde og snaskede burger. Og så kommer vi heller ikke udenom, at panering smager fantastisk. Lidt ristet, lidt nøddet. Haps.
I min version er en kyllingeburger har jeg udover at panere kyllingen også lavet en hurtig hjemmelavet mayonnaise med chili, og der må du endelig ikke blive bange. Den her version kræver kun en stavblender og er virkelig nem. Ingen fare for at skille. Det har jeg i hvert fald ikke prøvet endnu. Og sammen med sprøde salatbløde og læskende agurk er det bare en god kombination. Vil du gå den ekstra mil, kan du også lynsylte dine agurker ved at koge en lage af 1-1-1 eddike, vand og sukker op og lade agurkerne trække deri. Det ville også smage super godt.
Jeg synes snildt, at den her kyllingeburger kunne blive serveret som en middag for gode venner. Ligesom at den også kunne serveres en helt almindelig tirsdag aften, hvor du har lyst til noget ekstra lækkert. Burgeren kan sagtens laves på en halv times tid, og du kan endda forberede mayo og grønt på forhånd. Du kan evt. servere lidt ovnfritter, en salat eller andet ved siden af, så du får et komplet måltid, der mætter lidt mere.
Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.
Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.
Til 2 personer
Ingredienser:
Så nemt er det: