Magi i køkkenet med Anna Bartels: Mexicanske quesadillas

Haps jeg elsker mexicansk mad, og quesadillas er en af de retter, jeg holder ekstra meget af. Er du aldrig stødt på quesadillas før, så er det på tide. Det er lidt som flade, fyldte madpandekager med bønner, grønt og krydderier og så godt med ost, der smelter, når de steges sprøde på panden. Og så serveret med lidt guacamole er der næsten ikke et øje tørt.

 

Opskrift på quesadillas

Det er en smule svært at forklare quesadillas, hvis du ikke kender dem. Men forestil dig et fyld af tomater, peberfrugt og hvidløg stegt op i krydderier på en pande, tilsat bønner og så most groft. Fyldet her kommes på halvdelen af en madpandekage aka. tortilla og toppes med revet ost.

 

Den anden halvdel af madpandekagen foldes over, trykkes fast og så steges den sprød og gylden på begge sider i lidt olie. Til sidst skæres den ud i trekanter og spises fx med guacamole. Opskriften giver 3 trekanter/1 fyldt madpandekage til hver person. Server måske en lille salat til eller lav lidt ekstra, hvis du er meget sulten.

 

Aftensmad på 20 minutter

Quesadillas er sådan en god ret, fordi du får meget for lidt. Forstået på den måde at du får rimelig meget for pengene, og du får meget smag og mæthed for forholdsvis få ingredienser. Det er sådan en ret, hvor du lave aftensmad på 20 minutter, og den er derfor genial på hverdage, eller når det skal gå stærkt. Og lav endelig gerne lidt ekstra, mens du er i gang. De smager nemlig konge dagen efter til frokost – også kolde.

 

Variationer af fyld – tøm køleskabet

Brug endelig hvad du har i køleskabet til disse quesadillas. Måske du har rester af kyllingen tilbage? Kom det på panden, når du har most fyldet groft og varm det hurtigt med. Det kan også være, at du har en halv squash eller aubergine, nogle trætte løg eller andet grønt. Kom det på panden!

 

Brug også endelig de krydderier du har. Det kunne godt være almindelig paprika, karry eller lignende – her bestemmer du selv, hvilke smage der skal træde igennem. Jeg elsker dog røget paprika, da det giver den skønneste smag og er drøjt i brug.

 

Vil du se, hvordan retten bliver til? Find videoen på vores Instagram

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

2 personer – 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 madpandekager
  • 100 g tomater
  • 1 peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 dåse bønner
  • 100 g ost, fx cheddar
  • 1 avocado
  • ¼ citron

Så nemt er det:

  1. Skræl hvidløg og hak fint.
  2. Halver tomater og skær peberfrugt i små tern.
  3. Varm en pande op til middelvarme med lidt olie og tilsæt krydderier og lidt salt og peber.
  4. Kom hvidløg, tomater og peberfrugt på og steg i 5 minutters tid til de er ved at være møre
  5. Dræn bønnerne og kom dem på panden. Steg i 5 minutter mere, til væsken er fordampet.
  6. Brug bagsiden af skeen/spatlen til at mose det meget groft. Stil til side.
  7. Riv osten groft.
  8. Halver avocado, skrab kødet ud og mos det med lidt citronsaft, salt og peber.
  9. Kom bønnefyldet på halvdelen af madpandekagerne og drys med ost over. Fold den halvdel uden fyld på oven og tryk lidt, så du har en halvmåne.
  10. Varm panden op til høj middelvarme med lidt olie og steg en quesadilla ad gangen på begge sider, til den er sprød og gylden.
  11. Skær hver stk ud i tre trekanter og spis med guacamole
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os