Magi i køkkenet med Anna Bartels – Opgradér dine kopnudler til en lækker ramen

De fleste af os har spist en omgang kopnudler i ny og næ. Enten er det noget nostalgisk, vi spiste i folkeskolen og gymnasiet, og ellers tyer vi måske stadig til det, når overskuddet ikke er der. Eller fordi vi virkelig bare har lyst til kopnudler. For mit vedkommende spiste jeg det ofte tilbage i folkeskolen som snack, og min kæreste har inden for de seneste år introduceret mig til den med rejesmag. Haps den smager godt og er dejlig spicy.

 

Opskrift: Fra minutnudler til ramen suppe

Selvom jeg godt kan lide kopnudler, eller minutnudler om du vil, så fik jeg alligevel den tanke, at man da burde kunne opgradere den. Både så den blev lidt sundere men også indeholdt mere nærring. Derved kom jeg i tanke om, at jeg med bare lidt grøntsager, et smilende æg og lidt knasende topping kunne få et bedre og mere mættende måltid ud af det. Jeg kunne faktisk lave det til en slags ramen suppe på den billige og helt nemme måde.

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

En nem version af den japanske ramen

Er du ikke faldet over ramen endnu, så kan det virkelig anbefales. Det er en japansk nudelsuppe, der ofte består af en god, smagsfuld suppe med nudler, grøntsager og et smilende æg på toppen. Ofte med kød og knasende toppings også. Det er perfekt aftensmad eller frokost på kolde dage, og det er total comfort food og kan laves i mange versioner.

 

Aftensmad på 15 minutter

En ægte japansk ramen består ofte af en suppe, der har simret over mange timer. I dag laver vi den helt hurtige variant bestående af en pakke kopnudler peppet op med lidt lækkert grønt fra køleskabet, et perfekt smilende æg der giver den lækreste cremethed til suppen og så noget knas på toppen i form af forårsløg og sesamfrø. Sidstnævnte behøves ikke, men det giver god konsistens til suppen.

Det er en super måde at få lidt mere nærring og mæthed ind i en pakke nudler, og så er det bare super nem, billig og hurtig aftensmad efter en lang dag.

 

Tag din ramen til det næste niveau – opgradér dine opgraderede nudler

Hvis du nu har mod på eller overskud til at tage dine opgraderede kopnudler til et endnu højere niveau, så har du et par forskellige muligheder. Du kan enten gå den lidt nemmere vej og fx tilføje lidt protein. Har du lidt kylling tilovers, kan du plukke det i strimler og komme det i. Du kan toppe med lidt friske koriander, krydre med fintsnittet chili eller du kan creme suppen ekstra op med lidt kokosmælk.

Vil du gøre mere ud af det, kan du købe ægnudler og nogle gode bouillonterninger/fond og så bruge det som basis i stedet for en pakke minutnudler. Du kan oppe mængden af grøntsager, og ønsker du en vegetarisk variant med protein, kan du sprødstege lidt tofu og komme i suppen. Det vil endda fungere godt som gæstemenu på en kold dag. Det tror jeg, at de fleste vil elske.

Opskrift

1 person. Arbejdstid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 1-2 pakker minutnudler afhængig af sult
  • 1 håndfuld svampe eller andre grøntsagsrester (løg, kål, broccoli, gulerødder eller lignende)
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 æg
  • 1 spsk olie

Så nemt er det:

  1. Skyld dine svampe (eller anden grøntsag), og snit dem i tynde skiver eller andet, der giver mening.
  2. Steg det i små 5 minutters tid på en varm pande med olie, til det er tilberedt men stadig har bid.
  3. Kog imens ægget i 6-7 minutter og overhæld det med koldt vand, så du stopper tilberedningen. Pil det.
  4. Kom nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand. Lad dem stå i 3-4 minutter.
  5. Kom indholdet fra alle smagsposer i en anden beholder og hæld omkring 3 dl vand i. Smag til.
  6. Snit forårsløg fint.
  7. Anret nudler, svampe (eller anden grøntsag) og lidt forårsløg i en skål. Hæld suppen over.
  8. Halvér ægget og læg det på toppen. Drys med ekstra forårslæg og sesamfrø.