Der er en grund til, at poke bowls er blevet så populære de sidste par år. Det er lidt ligesom sushi i en skål, og det smager simpelthen så godt, hvis du spørger mig. Det er sådan en ret, der kan varieres i tusinder, og jeg kunne sagtens spise det hver uge.
I dag vil jeg gerne dele en simpel opskrift på en poke bowl med jer. Det består af ris, vendt med lidt eddike og sukker ligesom sushiris, toppet med teriyaki kylling, edamamebønner, gulerødder, mango og chilimayo. Du kan sådan set beholde og udskifte elementerne, som du har lyst, eller som der er tilbud på i supermarkedet. Det meste skal nok smage godt.
Det tager ikke lang tid at lave en portion som denne. Det er lige før, at du kan nå at lave det hele, mens risene koger. Du kan i hvert fald godt nå det på en halv time. Chilimayoen kan du selv lave på 3 forskellige måder afhængig af, hvad du har lyst til. Du kan lave den helt fra bunden med æggeblomme, der legeres med olie. Du kan røre en købe-mayo og lidt sriracha sammen, til du har den smag, du bedst kan lide. Du kan også bare købe en chilimayo i supermarkedet – der er flere foskellige varianter, og måske du kan finde den på tilbud, så du har den i lang tid. Det er helt op til dig.
Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan sammensætte en poke bowl som denne. Ris kan være perlebyg, blomkålsris, quinoa eller noget helt femte. Chilimayo kan også være andre slags mayo eller måske bare soyasauce. Grøntsagerne kan være alt fra rå til dampede, men jeg vil anbefale dig at beholde mango, da den giver syrlighed og noget friskt. Er du ikke til kylling, så kan du også sagtens lave en vegetarisk version med tofu eller halloumi. Jeg har også prøvet med ristede blomkål i ovnen, et stykke bagt fisk eller måske noget så simpelt som et spejlæg.
Husk endelig at gemme eventuelle rester til madpakken dagen efter – det smager også super godt!
Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.
Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.
Til 2 personer
Ingredienser:
Så nemt er det: