Magi i køkkenet med Anna Bartels: Poke bowl med kylling

Der er en grund til, at poke bowls er blevet så populære de sidste par år. Det er lidt ligesom sushi i en skål, og det smager simpelthen så godt, hvis du spørger mig. Det er sådan en ret, der kan varieres i tusinder, og jeg kunne sagtens spise det hver uge.

 

Opskrift på poke bowl

I dag vil jeg gerne dele en simpel opskrift på en poke bowl med jer. Det består af ris, vendt med lidt eddike og sukker ligesom sushiris, toppet med teriyaki kylling, edamamebønner, gulerødder, mango og chilimayo. Du kan sådan set beholde og udskifte elementerne, som du har lyst, eller som der er tilbud på i supermarkedet. Det meste skal nok smage godt.

 

Aftensmad på under 30 minutter

Det tager ikke lang tid at lave en portion som denne. Det er lige før, at du kan nå at lave det hele, mens risene koger. Du kan i hvert fald godt nå det på en halv time. Chilimayoen kan du selv lave på 3 forskellige måder afhængig af, hvad du har lyst til. Du kan lave den helt fra bunden med æggeblomme, der legeres med olie. Du kan røre en købe-mayo og lidt sriracha sammen, til du har den smag, du bedst kan lide. Du kan også bare købe en chilimayo i supermarkedet – der er flere foskellige varianter, og måske du kan finde den på tilbud, så du har den i lang tid. Det er helt op til dig.

 

Variationer af poke bowl

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan sammensætte en poke bowl som denne. Ris kan være perlebyg, blomkålsris, quinoa eller noget helt femte. Chilimayo kan også være andre slags mayo eller måske bare soyasauce. Grøntsagerne kan være alt fra rå til dampede, men jeg vil anbefale dig at beholde mango, da den giver syrlighed og noget friskt. Er du ikke til kylling, så kan du også sagtens lave en vegetarisk version med tofu eller halloumi. Jeg har også prøvet med ristede blomkål i ovnen, et stykke bagt fisk eller måske noget så simpelt som et spejlæg.

 

Husk endelig at gemme eventuelle rester til madpakken dagen efter – det smager også super godt!

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 1 ½ dl ris
  • 2 spsk eddike, fx risvineddike eller æblecidereddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 gulerødder
  • 1 dl edamamebønner, bælgede og optøet fra frost
  • ½ mango
  • 200 g kylling, bryst eller inderfileter
  • 3 spsk teriyaki (kan også være soya)
  • 4 spsk chilimayo (købt eller hjemmelavet)
  • Salt
  • Olivenolie

Så nemt er det:

  1. Kog ris efter anvisningen på pakken med en smule salt.
  2. Klargør kylling, fjern evt. sener og fedtog skær i små, mundrette tern.
  3. Opvarm en pande med lidt olie og salt og steg kyllingetern, til de netop har fået farve hele vejen rundt. Ca. 2-3 minutter.
  4. Kom teriyaki på panden og lad det stege videre ved middeltemperatur i 3-4 minutter, til det er blevet lidt sticky, og kyllingen er tilberedt.
  5. Skræl strimler af gulerødderne og skær mango i tynde skiver.
  6. Rør eddike og sukker sammen og rør det i de kogte ris.
  7. Anret det hele i skåle og top med chilimayo.
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os