Magi i køkkenet med Anna Bartels: Ristet tunsandwich

I dag skal du have en opskrift på en ristet tunsandwich. Sådan en med tunsalat, tomater, pesto og salat. Perfekt til nem aftensmad, til frokost eller på madpakken/to-go. En tunsandwich er altid en god idé, og det er en budgetvenlig måde at spise fisk. Jeg elsker selv at spise den, og jeg gør det ofte.

 

Ristet tunsandwich

Det her er en simpel men skøn ristet tunsandwich. Den består af ristet brød lagt sammen med en nem tunsalat af dåse, cremefraiche og sennep og derudover pesto, tomater og rucola. Den tager 10 minutter at lave, og den er altid god at have i baghånden på travle dage, eller på de dage hvor det skal gå stærkt.

 

Jeg sørger ofte for at have lidt brød i fryseren, gerne skåret i skiver, så jeg kan tage to skiver op, riste det og samle til en sandwich med det, skabene nu byder på.

 

Husk at se de andre budgetvenlige opskrifter, Anna har lavet.

 

Budgetvenlig måde at spise fisk

Jeg elsker faktisk dåsetun, og jeg har genoplivet min kærlighed til tunsalat. Åh det smager godt, og så er det faktisk en billig måde at spise fisk. Især hvis man holder øje med tilbudsavisen og køber tun på dåse, når det er på tilbud. Jeg fandt fx en god kvalitets dåsetun til kun 10 kr, fordi den var på tilbud. Og så er det smart at købe et par stykker, så man har til travle dage, hvor der skal fisk på bordet.

 

Nem og sund frokost, madpakke eller aftensmad

Denne opskrift på ristet tunsandwich kan faktisk laves både som nem og hurtig aftensmad. Men du kan også spise den til frokost, og du kan endda have den med på madpakken. Måske jeg ville overveje at undlade at riste brødet, hvis jeg skulle have det med, men det er helt op til dig. Det smager helt sikkert skønt både ristet og ikke ristet.

 

Vil du prøve nogle alternativer til fyld, så kan du fx tilføje avocado. Du kan tilføje noget syrligt – det kunne være syltede rødløg. Er du ikke glad for tun, kan du bruge varmrøget laks i stedet, og du kan nemt tilberede grøntsager, du har som rest på køl, hvis du har lyst. Det kunne være bagte tomater, grillede skiver af squash eller andet godt. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det skal nok smage godt!

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

2 sandwiches – 10 minutter

Ingredienser:

  • 4 skiver brød
  • 1 dåse tun
  • 2 spsk cremefraiche
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • Salt og peber
  • 2 blommetomater
  • 1 håndfuld salat, fx rucola
  • 2 spsk pesto

Så nemt er det:

  1. Rist brødet gyldent på en pande eller i en brødrister.
  2. Dræn væsken fra tunen på dåse og rør tun sammen med cremefraiche og sennep og smag til med salt og peber.
  3. Skyl salat og skær tomaterne i skiver.
  4. Saml sandwich med pesto på én skive og tunsalat på den anden.
  5. Kom tomater og salat ovenpå skiven med tunsalat og klap den sammen med pestoskiven.
  6. Halver evt. i to og spis!
Nedsat kontingent for ledige dimittender

Husk at anmelde os