Magi i køkkenet med Anna Bartels: Salat med kylling og pestodressing

Denne opskrift er sådan en, jeg laver, når jeg ikke har inspiration til aftensmaden. Kender du ikke de dage, hvor man bare ikke ved, hvad der skal på bordet? Måske efter en lang og travlt dag, hvor man bestemt ikke vil bruge for lang tid i køkkenet, men man vil stadig gerne have noget godt. Her er denne salat med kylling og pestodressing perfekt.

 

Opskrift på salat med kylling og pesto

Du har sikkert fået en salat med kylling før, men jeg har forsøgt at tage den til et højere niveau ved at panere og sprødstege kyllingen, og det tilføjer en hel del smag, konsistens og lækkerhed. Haps det er godt. Og sammen med noget grøn salat, syrlige æbler, ristede nødder og en pestodressing, så er det en lækker omgang aftensmad, der er sund men stadig ikke smager for sundt.

 

Opgrader din kyllingesalat med paneret kylling

Alt der er paneret er jo godt. Det kan vi ikke komme uden om. Og særligt i sunde salater, hvor vi skal opgradere den en smule, er det helt perfekt at panere kylling. Du banker faktisk bare brysterne lidt fladere, vender i mel, æg og pankorasp og steger sprød på panden. Det tager ikke meget længere tid, end hvis du skulle stege et simpelt kyllingebryst. Særlig når du banker det fladt, så skal det faktisk kun have få minutter på hver side.

 

Aftensmad på 20 minutter

Har du læst opskriften igennem og sat tingene frem, så kan du uden tvivl lave denne salat med kylling på 20 minutter. Det er en simpel opskrift med få trin og formentligt med mange ingredienser, du allerede har i dit hjem. Det er nemt, det er hurtigt og det er lækkert.

 

Vil du se, hvor nemt det er? Find en video af retten, der bliver til, her.

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

2 personer – 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 kyllingebryster
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • 1 dl pankorasp (eller almindelig rasp)
  • En lille pose blandede salater
  • 1 æble
  • 1 dl mandler
  • 2 spsk pesto
  • ¼ citron
  • Salt og peber
  • parmesan (behøves ikke)
  • Olivenolie

Så nemt er det:

  1. Start med at riste mandlerne på en pande. Lad dem køle af.
  2. Rens kyllingebrysterne for evt. fedt og sener.
  3. Kom et stykke bagepapir over dem og bank dem flade til ca. 1-2 cm tykkelse med en køkkenrulle eller lignende.
  4. Tag tre skåle frem. Kom mel i den ene (krydret med lidt salt og peber), pisket æg i den anden og panko i den tredje.
  5. Vend kylling først i mel, så æg og så panko.
  6. Opvarm en pande til middelhøj varme med olie, der præcis dækker bunden.
  7. Steg kyllingen gylden og sprød på begge. Omkring 3 minutter på hver side, til de præcist er tilberedt. Lad den trække lidt.
  8. Lav dressing ved at røre pesto, citronsaft, 2 spsk olivenolie og salt og peber sammen.
  9. Skær æblet i fine både, hak mandlerne groft og skær kyllingen i mindre stykker.
  10. Anret salat på et fad, kylling og æbler. Dryp med dressing og drys med mandlerne. Afslut evt. med flager af parmesan.
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os