Magi i køkkenet med Anna Bartels: Smilende spejlæg med løg, broccoli og ris

Det skal ikke være hemmeligt, at jeg faktisk har haft lidt svært ved at finde på et navn til denne ret. Opskriften er opstået, fordi jeg blev inspireret til at stege en masse løg på panden til bløde og karamelliserede og så slå et spejlæg ud i, der skulle steges til smilende. Det er hverdagsmad, når det er allerbedst og hurtigst.

 

Opskrift på asiatisk ruskomsnusk aka. nem hverdagsmad

Så ja. Vi kan gå med ruskomsnusk eller smilende spejlæg med løg, broccoli og ris. Det vigtigste er vel, at det smager godt, og det blev virkelig godt modtaget herhjemme. Det består som sagt af det her spejlæg stegt med en masse løg, perfekt kogte ris, stegt broccoli og sojasauce. Super simpelt men en vinder, når det skal gå stærkt men stadig være sundt.

 

Har du noget chilimayo, så top endelig gerne med det på toppen også.

 

En form for asiatisk biksemad

Med et blink i øjet kunne man godt sammenligne denne ret med en form for asiatisk biksemad. Spejlæg, stegt grønt og sauce. Her soja i stedet for ketchup. Det smager godt, og det er en vinder, når køleskabet er tomt, men du måske stadig har ris, løg, æg og lidt grøntsager. Broccoli er sådan set bare én ud af mange muligheder. Du vil kunne stege de fleste andre grove grøntsager som kål, gulerødder, rødbeder eller andre rodfrugter, svampe og meget andet.

 

Aftensmad på 20 minutter

Jeg vil næsten vove at påstå, at du med lidt snilde og multitasking i køkkenet kan lave denne ret på 20 minutter. Måske 25. Kog risene imens du steger broccoli og løg. Koncentrer dig så om at stege det perfekte smilende spejlæg og anret så det hele sammen til sidst. Og er der rester til dagen efter, så tag dem endelig med på madpakken – det smager nemlig også godt kold.

 

Vil du se, hvordan retten bliver til? Find videoen på vores Instagram.

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 26 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Opskrift

Til 2 personer – 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl ris
  • 1 broccolihoved, lille
  • 2 æg
  • 2 løg, fx skalotteløg eller almindelige løg
  • Olivenolie
  • Sojasauce

Så nemt er det:

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken og lad dem trække under låg, til resten er klar.
  2. Skær broccoli i små buketter og steg dem ved middelvarme i lidt olie, til de får lidt farve og mørhed men stadig har lidt bid.
  3. Skræl løg og snit dem i tynde skiver.
  4. Kom løgene på en pande med lidt olivenolie og salt og steg ved middelvarme i 5-7 minutter, til de er bløde og begynder at karamellisere/blive sprøde.
  5. Skub løgene lidt rundt, så du laver to runde cirkler, hvor der kan være et æg inde i hver cirkel. Klæk et æg ud i hver løgcirkel og krydr med salt og peber.
  6. Steg spejlæggene til hviderne er faste men blommen smilende. Læg evt. et låg på.
  7. Anret ris med broccoli, spejlæg og sojasauce og spis!
Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os