Planlæg din Black Friday og undgå at blive ruineret

Der er ikke længe til Black Friday, hvor du kan spare mange penge på de ting eller gaver, du alligevel skal købe. Men det er nemt at blive lokket og komme til at impulsshoppe ting, du egentlig ikke har brug for, og som spolerer dit budget. Moneymum giver dig her 8 råd til, hvordan du kan planlægge din Black Friday smart, så du undgår at blive ruineret.

 

Lav en liste over de ting, du skal købe

Lav en liste på Pricerunner.dk, hvor du prisovervåger forskellige varer, du tænker at købe på Black Friday. Her kan du sammenligne priser både med og uden fragt.

 

Planlæg

Planlæg indkøbene i god tid, så du har overblik over, hvad du skal gå efter. Det kan fx være julegave- eller fødselsdagsindkøb. Du skal også planlægge indkøb til dig selv. På den måde overholder du også 48-timers reglen. Den går ud på, at du aldrig skal købe noget, som du ikke har overvejet i minimum 48 timer.

 

Slå til

Er der noget, du har kigget på eller haft brug for i lang tid? Så er Black Friday dagen, hvor du skal slå til. På Pricerunner.dk kan du se varens prishistorik, og du kan derfor slå til, når du finder den bedste pris. 

Hvem er Moneymum?

Hun hedder i virkeligheden Pernille Oldgaard og er 32 år.

– er tidligere bankrådgiver og filialdirektør i den finansielle sektor og nu selvstændig økonomisk mentor

Moneymum har lavet sin egen podcast; Voksenøkonomi

Hun er en af Danmarks største fin-influencere med flere end 60.000 følgere på Instagram

… og så er hun vores nye økonomiske ekspert 😊

Spar op

Hvis du allerede nu ved, at du kommer til at bruge penge på Black Friday, så spar op og læg penge til side. Så er der også plads til, at du foretager impulskøb der ikke var planlagt. 

 

Giv dig selv et fribeløb

Sæt et beløb af til at shoppe for. Hvis du gerne vil hyggeshoppe tilbud, kan det være en god idé at give dig selv et fribeløb på fx 1.000 kr., som du må shoppe for. På den måde stikker budgettet ikke helt af. 

 

Undersøg returpolitikker

Køber du varer online på Black Friday, har du 14 dages fortrydelsesret. Køber du varer i fysiske butikker, kan returpolitikken dog variere fra butik til butik. Undersøg derfor altid returpolitikken, inden du køber. 

 

Vær opmærksom på cyberkriminalitet

Virker tilbuddet for godt til at være sandt? Hvis du er i tvivl, så undersøg virksomheden, inden du køber fra den. Det kan du fx gøre ved at undersøge virksomhedens bedømmelser på Trustpilot eller undersøg hvor virksomheden ligger, om den har en adresse, og om den har et CVR-nummer. 

 

Tjek dine forsikringer

Overvejer du at købe elektronik på Black Friday, er det en god idé at tjekke, hvad dine forsikringer helt præcist dækker. Nogle gange kan det nemlig betale sig at dække sig gennem sit forsikringsselskab versus at købe en engangsforsikring. 

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os