26-årige Jens: Jeg har svært ved at sidde stille og vente på mulighederne

18. maj 2018

Jens Malmberg er nyuddannet cand. scient i dansk og idræt. Til august begynder han i et job som gymnasielærer i Herning.

Navn: Jens Malmberg
Alder: 26
Bopæl: Aalborg
Uddannelse: Cand.scient i dansk og idræt fra Aalborg universitet, januar 2018

 

Hvordan fik du dit nye job – gjorde du noget særligt eller anderledes, end du plejer?
Jeg ved ikke, om jeg gjorde noget anderledes, men jeg har meget svært ved at sidde stille og vente på, at mulighederne dumper ned fra oven. Derfor valgte jeg at fokusere på at skrive uopfordrede ansøgninger og selv møde op på arbejdspladserne for at søge arbejde.

Er du gået efter meget specifikke stillinger, eller har du søgt job i forskellige brancher?
Jeg har længe vidst, at jeg gerne ville undervise i gymnasieskolen, og derfor har jeg forsøgt at søge så snævert som muligt. 9 ud af 10 stillinger, jeg har søgt, har været i gymnasieskolen.

Hvordan oplevede du tiden som jobsøgende?
Jeg oplevede ikke tiden som jobsøgende som særligt hård, og det tror jeg, der er flere grunde til. Den første er, at jeg har haft en deltidsstilling ved siden af mine supplerende dagpenge. Det har fået mig op om morgenen og holdt mig igang. Den anden grund er Mandagsgruppen, som holder til i MA’s lokaler i Aalborg. Mandagsgruppen er en lille gruppe jobsøgende, som mødes hver mandag for at sparre med hinanden om forskellige dele af jobsøgningsprocessen. Det er utroligt givende at mødes med andre, som er i samme situation som en selv. Man føler sig ikke så udsat, når man er flere.

Du har fået en tidsbegrænset stilling på ét år. Hvilke tanker gjorde du dig om det, da du takkede ja?
Jeg er helt nyuddannet, og det her er min første fuldtidsstilling, derfor gjorde jeg mig ikke så mange tanker om tidsbegrænsningen, jeg er bare glad for at komme igang! Det betyder selvfølgelig, at jeg med al sandsynlighed står i samme situation om et år, men til den tid har jeg også erfaringen med, og så må vi se, om det bliver til mere tid på samme gymnasium, eller om jeg skal noget andet.

Hvad glæder du dig mest til i dit nye job?
Der er rigtig mange ting, jeg glæder mig til. Jeg glæder mig til at arbejde på fuld tid og få prøvet kræfter med at arbejde “rigtigt”. Jeg glæder mig til at møde mine nye kolleger og have min daglige gang på skolen, være en del af et miljø, som elever, lærere og ledelse har lyst til at støtte op om hver dag. Der er rigtig mange ting, jeg glæder mig rigtig meget til!

Dit nye job ligger i Herning, og du bor i dag i Aalborg. Hvilke overvejelser har du gjort dig om logistikken?
Min kæreste og jeg afslutter begge to vores vikariater i Nordjylland i løbet af de næste par måneder. Samtidig har vi længe ønsket at flytte til Midtjylland. Så logistikken var egentlig allerede tænkt ind, inden jeg søgte og fik jobbet.

Hvordan kunne du konkret bruge MA i vejen mod jobbet?
Som jeg nævnte før, så har jeg brugt rigtig meget tid sammen med Mandagsgruppen hos MA i Aalborg, og det har virkelig givet et skub både professionelt i forhold til min ansøgning, CV osv., men også personligt, da man føler sig som en del af noget i stedet for at sidde derhjemme og kigge ned i en computer for at sende den 17. ansøgning afsted.

Har du generelt et godt råd til andre jobsøgende?
1. Find et fællesskab af jobsøgende. Man bliver hurtigt træt af at snakke med moster Ingrid om, at ens jobsituation ikke har forandret sig. 
2. Kom igang i god tid med ansøgningerne. 
3. Der går rygter om, at offentlige arbejdspladser ikke tager imod uopfordrede ansøgninger, men det er bestemt ikke min oplevelse, nærmest tværtimod. Lige meget om det er en offentlig eller privat arbejdsplads, har jeg kun oplevet meget imødekommende og dybt interesserede ledere, som i de fleste tilfælde tog sig tid til at snakke med mig om mulighederne for at få arbejde på deres arbejdsplads. Så mit klart bedste tip er: Træk vejret dybt ind, pust ud, ret jakken til, husk at smile og afsted med de uopfordrede ansøgninger! Det er en virkelig fed oplevelse, som booster ens selvtillid mere end noget andet, jeg har oplevet i min jobsøgningsproces.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00