Job & Karriere

Har du overvejet kunstig intelligens og ChatGPT?

Med to store guides hjælper MA dig med at få mest ud af ChatGPT i jobsøgning og alle mulige andre steder. 

Medierne flyder over med nyheder om ChatGPT – et nyt online-værktøj udstyret med kunstig intelligens, som du kan spørge om hvad som helst. Og få nogle svar, som forekommer en hel del bedre end de svar, man er vant til fra diverse chatbots.

Nogle er skræmt, andre er begejstrede … skal teknologien udnyttes, forbydes, reguleres … ? Ingen tvivl om, at vi de næste par år vil opleve heftige diskussioner om mulighederne – og de etiske aspekter. Men nu er ChatGPT derude – og flere af MA’s karriererådgivere har allerede høstet mange erfaringer med tjenesten. For hvad kan den i forhold til jobsøgning?

Guide 1: Udnyt ChatGPT i jobsøgningen

Karriererådgiver Mikkel Sandager præsenterer de (mange) muligheder han allerede har set i forhold til at udnytte ChatGPT i jobsøgningen. Glæd dig til mange meget konkrete eksempler i forhold ansøgninger, cv, virksomhedsresearch, jobsamtaler, telefonopkald … og se også, hvordan man indsnævrer og vinkler sine spørgsmål for at få endnu mere værdifulde svar. Mikkel udtrykker det således: “Jeg betragter ChatGPT som en samarbejdspartner og ikke svaret på at skrive en ansøgning. Det er en fordel at starte med et overordnet emne og derefter bevæge sig dybere ned i detaljer. ChatGPT husker samtalen og derved ’lærer’ den mere og mere om dig, som samtalen skrider frem.” Pdf’en er her!

Guide 2: Tving de bedste svar ud af ChatGPT

Teknikken med at ’spørge ind’ – at prompte klogt – er særskilt beskrevet i guiden ChatGPT-prompts. Karriererådgiver Fredi Falk Vogelius, som står bag stribevis af udsolgte MA-workshops om brugen af ChatGPT, faldt en dag over en fremragende guide om ChatGPT-prompts forfattet af Isabella Bedoya, en ung amerikansk iværksætter specialiseret i at bygge personlige brands online ved hjælp af blandt andet ChatGPT. Vi spurgte om vi måtte oversætte den til dansk. Hun sagde ja – og vi redigerede en dansk version. Læs mere om Isabella Bedoya på hendes website og LinkedIn-profil. Selv om samtlige de oversatte prompts næppe virker perfekt på dansk, så giver guiden et virkelig godt indblik i værdien af at kunne prompte ChatGPT klogt. Jo bedre prompts, jo mere værdifulde svar. Det gør en kæmpe forskel, hvordan du helt præcist kommunikerer med ChatGPT. Pdf’en er her!

Husk den sunde fornuft
Man skal selvfølgelig møde al teknologi i sin vorden med en god portion skepsis. Hvor kan teknologien hjælpe mig, hvor kan den lede mig på afveje? Vi er slet ikke dér, hvor vi kan parkere vores fornuft og lade en chatbot bygge broer, udføre hjernekirurgi og afgøre retssager – men mindre kan også gøre det, fx når du søger job – hvad enten du er ledig eller i beskæftigelse allerede. Og så skal man selvfølgelig ikke prompte sine personoplysninger til ChatGPT – af-personaliser altid dit input til chatbot’en. For en sikkerheds skyld.

Inspiration … ikke facit

ChatGPT skal ikke skrive din ansøgning eller dit cv – og den kan heller ikke gå til samtale for dig. Men det nye værktøj kan hjælpe og inspirere dig til at blive en endnu bedre jobsøger.

Rigtig god fornøjelse med at blive en bedre prompter – og jobsøger!

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00