Har du overvejet kunstig intelligens og ChatGPT?
AI og ChatGPT er her, der og allevegne. Og vi er kun ved begyndelsen. MA hjælper sine medlemmer, så de får mest ud af ChatGPT i deres jobsøgning – og alle mulige andre steder.
Nogle er skræmt, andre er begejstrede … skal teknologien udnyttes, forbydes, reguleres … ? Ingen tvivl om, at vi de næste par år vil opleve heftige diskussioner om mulighederne – og de etiske aspekter.
Men nu er ChatGPT derude – og flere af MA’s karriererådgivere har allerede høstet mange erfaringer med tjenesten. For hvad kan den i forhold til karriererådgivning og jobsøgning ?
Nedenfor finder du MA’s egenudviklede AI-værktøjer – og vores to store ChatGPT-guides. Og så finder du vores svar på de svære spørgsmål – både i forhold til vores egen AI-rådgivere og AI generelt. Se også MA’s aktuelle AI-arrangementer – og tilmeld dig.
Rigtig god fornøjelse med at blive en bedre prompter – og jobsøger!
PREMIERE: AI-karriererådgivere 24-7 – KUN FOR MEDLEMMER
Prøv MA’s nye AI-tools til både nyuddannede på jobjagt – og dig som allerede er i job (bag login – kun for medlemmer) – løbende lægger vi nye værktøjer live. Det tekniske setup er under udvikling, og det mærkes fx i chat-hastigheden, så vær lidt tålmodig. PS: Vi minder om, at svar baseret på kunstig intelligens ikke er fejlfri – læs mere her, også om datasikkerhed, snyd, klima mm.
Aktuelle arrangementer om kunstig intelligens
Hvis vi aktuelt har arrangementer om ChatGPT, AI og kunstig intelligens i kalenderen, finder du dem her.
Guide 1: Udnyt ChatGPT i jobsøgningen
Karriererådgiver Mikkel Sandager præsenterer de (mange) muligheder han allerede har set i forhold til at udnytte ChatGPT i jobsøgningen. Glæd dig til mange meget konkrete eksempler i forhold ansøgninger, cv, virksomhedsresearch, jobsamtaler, telefonopkald … og se også, hvordan man indsnævrer og vinkler sine spørgsmål for at få endnu mere værdifulde svar. Mikkel udtrykker det således: “Jeg betragter ChatGPT som en samarbejdspartner og ikke svaret på at skrive en ansøgning. Det er en fordel at starte med et overordnet emne og derefter bevæge sig dybere ned i detaljer. ChatGPT husker samtalen og derved ’lærer’ den mere og mere om dig, som samtalen skrider frem.” Pdf’en er her!
Guide 2: Tving de bedste svar ud af ChatGPT
Teknikken med at ’spørge ind’ – at prompte klogt – er særskilt beskrevet i guiden ChatGPT-prompts. Karriererådgiver Fredi Falk Vogelius, som står bag stribevis af udsolgte MA-workshops om brugen af ChatGPT, faldt en dag over en fremragende guide om ChatGPT-prompts forfattet af Isabella Bedoya, en ung amerikansk iværksætter specialiseret i at bygge personlige brands online ved hjælp af blandt andet ChatGPT. Vi spurgte om vi måtte oversætte den til dansk. Hun sagde ja – og vi redigerede en dansk version. Læs mere om Isabella Bedoya på hendes website og LinkedIn-profil. Selv om samtlige de oversatte prompts næppe virker perfekt på dansk, så giver guiden et virkelig godt indblik i værdien af at kunne prompte ChatGPT klogt. Jo bedre prompts, jo mere værdifulde svar. Det gør en kæmpe forskel, hvordan du helt præcist kommunikerer med ChatGPT. Pdf’en er her!
FAQ: De svære spørgsmål – og MA’s bud på svar
En sidste note: Husk din sunde fornuft
Man skal selvfølgelig møde al teknologi i sin vorden med en god portion skepsis. Hvor kan teknologien hjælpe mig, hvor kan den lede mig på afveje? Vi er slet ikke dér, hvor vi kan parkere vores fornuft og lade en chatbot bygge broer, udføre hjernekirurgi og afgøre retssager – men mindre kan også gøre det, fx når du søger job – hvad enten du er ledig eller i beskæftigelse allerede. Og så skal man selvfølgelig ikke prompte sine personoplysninger til ChatGPT – af-personaliser altid dit input til chatbot’en. For en sikkerheds skyld.
Inspiration … ikke facit
ChatGPT skal ikke skrive din ansøgning eller dit cv – og den kan heller ikke gå til samtale for dig. Men det nye værktøj kan hjælpe og inspirere dig til at blive en endnu bedre jobsøger.