Job & Karriere

Særlige jobordninger

Udnyt alle muligheder

Der findes en række særlige jobordninger, som retter sig mod forskellige grupper og situationer. Du kan med fordel bruge dem aktivt i din jobsøgning ved blandt andet at gøre arbejdsgiverne opmærksomme på ordningerne.

NYHED: Vil du være vækstpilot?

SMV: Vækstpilotordningen er for små og mellemstore virksomheder (SMV), der står med en omstillingsopgave og har brug for nye kompetencer. Igennem puljen kan virksomheder søge om et løntilskud på 50% (maks. 15.000 kr./mnd.) i op til 6 måneder til ansættelse af DIG som vækstpilot. Læs mere om muligheden her.

Løntilskud

Har du overvejet et løntilskudsjob?

Virksomhedspraktik

Med en virksomhedspraktik har du mulighed for at snuse til en branche, der interesserer dig, få afprøvet nye arbejdsfelter, få netværkskontakter og måske få foden indenfor i en virksomhed.

Akademikerkampagnen

Akademikerkampagnen er en netværkskampagne, som består af en række aktører, der alle har erfaring med at fremme mødet mellem virksomheder og højtuddannede. Kampagnen synliggør de højtuddannedes værdi og skaber dialog og jobmatch. Søg fx inspiration i denne casesamling med akademikere, som har fundet job i små- og mellemstore virksomheder.

InnoBooster

Innovationsfonden investerer med InnoBooster i projekter til små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte (SMV’er), iværksættere og entreprenante forskere med et CVR-nummer.

Fokus er på virksomheder med gode udviklingsideer, som kræver viden for at blive til virkelighed. Det kan være et nyt produkt, en ny service eller forbedring af en proces. Ideen skal have et forretningsmæssigt potentiale.

Læs mere her.

InnoFounder


Har du en iværksætter i maven? Og er du lige blevet færdig med din videregående uddannelse – eller tæt på? Så er InnoFounder måske noget for dig. Du tilbydes både sparring og finansiering, hvis du har  en innovativ iværksætteridé med udviklingspotentiale.

Læs mere på innovationsfonden.dk

Jobrotation

Når en virksomhed sender en medarbejder på efteruddannelse, giver det dig som ledig mulighed for at blive ansat som vikar imens. Ordningen kaldes jobrotation.

Formålet med jobrotationsordningen er at tilskynde virksomheder til at opkvalificere deres medarbejdere og samtidig give ledige mulighed for at få konkret erhvervserfaring og et netværk på en rigtig arbejdsplads.

Du får løn efter overenskomst og mulighed for at bruge dine kompetencer.

Fakta om jobrotation

  • Du skal have været ledig i 26 uger
  • Du bruger ikke af din dagpengeret, men arbejdstimerne kan dog ikke tælle med i beskæftigelseskravet. Du bruger af din referenceperiode
  • Du skal ikke stå til rådighed
  • Du får løn efter den overenskomst, der gælder på området
  • Du skal som minimum være ansat 10 timer pr. uge og kan maksimalt være ansat i en periode på 6 måneder.

Læs mere

Det er jobcentret, der administrerer ordningen. Læs mere om jobrotation her.

Ph.d.

Vil du vide mere om – eller søge om støtte til ph.d., kan du med fordel kigge nærmere på Forskerportalen og ph.d.-skolen ved Københavns Universitet

ErhvervsPhD

Initiativet skal fremme forskning og udvikling i dansk erhvervsliv. Selvom der er løntilskud til ErhvervsPhD’en, registreres du som lønmodtager under denne ordning. Grunden er, at det er en erhvervsfremmeordning – og ikke en beskæftigelsesfremmeordning.

/ Læs mere på innovationsfonden.dk.

Seniorjob

Seniorjob er en god ordning, hvis du mister dit arbejde i en sen alder.

Hjælp til handicappede og handicapkompensation

Som handicappet er du altid velkommen til at henvende dig, hvis du har behov for særlig støtte til noget. Så undersøger vi mulighederne.

Jobcentrets handicapkonsulenter administrerer flere ordninger, hvis formål er at give kompensation for forskellige typer af handicap i stort set enhver tænkelig situation. Blandt andet er der mulighed for at give løntilskud til en nyuddannet handicappet uden joberfaring (den såkaldte isbryderordning), betaling af hjælpemidler, personlig assistance mv. Se mere her.

På landets jobcentre sidder særlige nøglepersoner med viden og rådgivning på området. Disse nøglepersoner kan findes og kontaktes direkte her.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00