Kurser & Møder

Samtaleforløb (lovpligtigt)

Den 1. januar 2024 trådte en stribe nye regler i kraft, som ændrer ved de lediges samtaleforløb i a-kasse og jobcenter.

Hvis du bliver ledig fra den 1. januar 2024 og fremefter, så er hovedreglen, at du som ledig kun skal komme i a-kassen de tre første måneder (410 timer*) af din ledighed. Først derefter skal du til møder i dit jobcenter. 

Samtaleforløbet i a-kasse og jobcenter (klik på skema for fuld opløsning)

  • I MA: Tre samtaler i løbet af de første tre måneders ledighed – først en velkomstsamtale inden for to uger, så en strategisamtale omkring 6 ugers ledighed og sidst en statussamtale inden 12 ugers ledighed.
  • I jobcentret: Derefter tre samtaler frem mod et halvt års ledighed.
  • Fælles: Hvis du er ledig mere end 16 måneder, indkalder dit jobcenter dig til en fællessamtale, hvor både MA og jobcentret deltager.
  • A-kassen/jobcentret inviterer dig til de respektive samtaler. 

Overgangsregler
Hvis du var ledig inden 1. januar 2024 (el. indplaceret inden 1. januar 2024) gælder en stribe overgangsregler.


*Hvorfor 410 timer? Hvis du ved udgangen af en måned har fået udbetalt mere end 410 dagpengetimer, overgår ansvaret for dit kontaktforløb fra a-kassen til dit jobcenter. 410 forbrugte dagpengetimer svarer til 11 ugers fuldtidsdagpenge, altså lidt mindre end tre måneder. Grænsen på 410 timer er fastsat, så der både er den nødvendige tid til at afholde tre samtaler i a-kassen, og så dit jobcenter – rent praktisk – kan nå at indkalde dig til din første samtale i jobcentret i fjerde måned af din ledighed.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00