Job & Karriere

Den uopfordrede ansøgning

Engang virkede det at sende et utal af uopfordrede ansøgninger af sted og så vente på at et af firmaerne fik en ledig stilling. Sådan er det ikke længere. Uanset om det er første gang, du søger job, eller om du har erfaring fra tidligere, så er det godt at vide, hvilke jobsøgningsstrategier der virker. 

Mikkel Sandager, der er karriererådgiver i MA, har mere end ti års erfaring med rekruttering og jobsøgning. Han deler sin ekspertise med dig her:

Sådan skriver du din ansøgning

Du skal ramme plet hos virksomheden i første hug. Derfor skal du gøre dig nogle overvejelser, inden du sætter dig ved tastaturet:

Bliv skarp på, hvad du kan tilbyde virksomheden

Hvorfor skal virksomheden invitere netop dig til en jobsamtale? Det er ikke altid let at svare på. Mikkel har udviklet en metode, hvor du med tre spørgsmål kan blive klogere på, hvad du kan tilbyde en virksomhed – og dermed hvorfor de skal vælge dig.

Tag det fulde onlinekursus i uopfordret jobsøgning: Du kan finde hele pakken lige her.

Bestræb dig på at gøre et godt indtryk

Alt, hvad du gør i din jobsøgningsproces, vil sende signaler til arbejdsgiverne om, hvordan du vil være som kollega, over for kunder, over for ledere, over for samarbejdspartnere.

Gør du et godt indtryk, kommer det kun positivt tilbage til dig – også selv om du ikke får stillingen. Arbejdsgiveren vil huske dig.

To eksempler på den uopfordrede ansøgning. Du skal altid supplere den med dit cv

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00