Job & Karriere

Netværk or notwork

Hvornår brugte du sidst LinkedIn?

Mere end halvdelen af MA’s medlemmer får job ved at søge et opslået job. Hver tredje får job via netværk, kontakt af/ til virksomheden eller anden networking.

Dit netværk er et vigtigt redskab i jobsøgningen. Du kan både bruge dit personlige netværk til at finde ud af, hvor der kan være job at søge, som ikke er slået op, og til at researche på indholdet i konkrete stillinger.

At bruge netværket kan gøre din jobsøgning mere effektiv, men også sjovere, fordi du kommer i dialog med andre om dine jobmuligheder.

Sæt fokus på din personlige fortælling

5 gratis Quick Wins
 1. Opdater din LinkedIn-profil med foto og content. Du er på et professionelt netværk, ikke Facebook.
 2. Gennemtrawl dit eget netværk og deres kontakters netværk: Er der interessante åbninger? Det er ofte 2. eller 3. led, som er adgangsgivende, sjældent 1. led.
 3. Send invitationer ud til relevante personer, der arbejder med det, du gerne vil. Inviter dig selv til kaffeaftale hos dem eller på café.
 4. Hold øje med gå-hjem-møder eller morgenbriefinger indenfor de felter, som har din interesse. Deltag for både at få ny viden og møde kendte og nye mennesker.
 5. Se på dine meritter: Hvor er du specialist? Hvad har du skrevet speciale/ph.d. om? Kan din specialkompetence eller nicheindsigt bringes i spil over for nye målgrupper?
5 grunde til, at du bør arbejde professionelt med LinkedIn
 1. LinkedIn er netdating for virksomheder. 88 procent af alle ledere har en profil. 64 procent bruger det til rekruttering. Nogle afsætter sit digitale aftryk på mulige kandidater – og afventer reaktion fra dig.
 2. Mange har bare lagt sin profil ud og sagt ja til en masse connections. Men derfra ved de ikke, hvad de så skal gøre. Meld dig ikke ind i den flok. Der er 1,8 millioner profiler alene i Danmark.
 3. Arbejd professionelt med dit cv. Så kan du henvise til det på LinkedIn. Er du kommet med i opløbet, vil virksomhederne google dig og finde dig på LinkedIn – og se dit eget netværk.
 4. Få taget et professionelt profilbillede. Arbejd med din profils headline. Tænk tweet, tænk fremad, tænk jobønske.
 5. Brug LinkedIn som virksomhedsdatabase. Find dem eller find den branche, du er interesseret i. Se om I har fælles forbindelser. Brug dem som en første indgang uopfordret. Eller brug det som research inden jobsamtalen.
Hvem af disse får du lyst til at kontakte?

Dit billede skal være professionelt!

Tjekliste

Brug netværk og research til at blive klogere på:

 • Hvor der findes job, du kan søge uopfordret?
 • Hvordan du henvender dig til virksomheden?
 • Om du passer til virksomheden, og om virksomheden passer til dig?
 • Virksomhedens produkter/ydelser?
 • Arbejdsopgaver?
 • Virksomhedskultur?
 • Ledelsesstil?
Mere netværksinspiration

Se studerende.dm.dk.

 • Var denne artikel nyttig?
 • Ja   Nej
Hold øje med, hvem der besøger din LinkedIn profil

Soffi skaffede sig et job via LinkedIn på fire måneder. Læs her hvordan og bliv selv inspireret.

På LinkedIn skriver du til en person

Cand.it. Katrine Sneftrup brugte den hurtige kontakt på LinkedIn - og fik job.