Annette fik job efter 1,5 års ledighed: Jeg rakte ud til mit netværk

03. august 2018

“Du skal nok finde et arbejde, bare vent og se!” Hver gang Annette Sølvsten luftede sine frustrationer over for venner og bekendte, fik hun det samme svar.

Som tiden gik, blev tålmodigheden dog kun mindre, og det samme gjorde motivationen og troen på sig selv. Men pludselig skete der noget; efter mere end halvandet års jobsøgning lykkedes det Annette at lande et job i Novo Nordisk.

Navn: Annette Sølvsten
Uddannelse: Cand.scient. i Human fysiologi, færdiguddannet i oktober 2016
Job: QC kemiker i Novo Nordisk
Bopæl:
Høje Taastrup – arbejder i Kalundborg

 

Hvordan fik du dit job? 
Den sidste tid i min jobsøgning rakte jeg ud til mit netværk for at få hjælp og for at søge inspiration. Jeg fik kontakt til en veninde, jeg ikke havde snakket med i næsten 10 år. Hun havde fået en 2-årig stilling i Novo Nordisk. Vi fik os en god snak og udvekslede erfaringer. Efter nogle måneder sendte hun mig et stillingopslag. Jeg havde aldrig set stillingopslaget, hvis ikke det havde været for hende. Min veninde havde tidligere arbejdet sammen med teamlederen, så hende nævnte jeg, da jeg indledningsvist ringede til kontaktpersonen. Derefter var processen den traditionelle med at skrive en målrettet ansøgning og CV og håbe på det bedste.

Jeg må helt klart sige, at det er en af de mere spændende stillinger, jeg har søgt. Som naturvidenskabelig akademiker finder jeg det utrolig spændende, at jeg kan få lov til at arbejde med analyser af forskellige art og bruge min naturvidenskabelige baggrund.

Du havde på det tidspunkt været jobsøgende i halvandet år. Hvordan oplevede du den tid?
Tiden som jobsøgende oplevede jeg bestemt ikke som noget positivt. Efter nogle måneder blev det gradvist sværere at holde motivationen høj og stå op om morgenen med troen på, at jeg nok skulle finde mig et arbejde. Efter 6-8 måneder oplevede jeg en kæmpe frustration, og tankerne begyndte at blive mere og mere negative. Jeg havde på daværende tidspunkt ikke fået de helt store tilbagemeldinger på mine ansøgninger og gik med tanker som ‘Jeg får ALDRIG et arbejde’, ‘Jeg er ikke god nok!’ og ‘Er der virkelig ikke nogen der kan bruge mig til noget?’ Og hver gang jeg luftede mine frustrationer for andre, fik jeg altid samme svar: “Du skal nok finde dig et arbejde bare vent og se!” Men jeg havde ikke tid til at vente mere og ville bare rigtig gerne i gang!

Gik du efter meget specifikke stillinger eller virksomheder?
Jeg ville meget gerne have et job inden for medicinalindustrien og søgte mange stillinger i denne branche, men når man har været ledig, så længe som jeg var, så kan man ikke tillade sig at være kræsen. Derfor søgte jeg også job i andre brancher, som kunne have relevans for min uddannelse.

Hvordan kunne du konkret bruge MA i vejen mod jobbet?
Jeg har været flittig bruger af MA´s mange tilbud. Specielt de sidste 6-8 måneder af min tid som jobsøgende har jeg haft min daglige gang i MA. Jeg meldte mig til alle de workshops og arrangementer, som jeg synes, var relevante. F.eks. arrangementer, hvor man mødte medarbejdere fra forskellige virksomheder, der fortalte lidt om deres arbejde, deres vej ind i virksomheden, og hvad de kiggede efter hos nye kandidater.

Derudover deltog jeg i workshops, hvor jeg bl.a. lærte at bruge LinkedIn og blev bedre til jobsamtaler. Og så var jeg flittig bruger af åben feedback og vejledning. Jeg fik kontakt til en utrolig dygtig karriererådgiver, som jeg havde feedback med hver onsdag, når det var muligt. Hun hjalp mig med at skrive bedre ansøgninger og CV, men vigtigst af alt hjalp hun mig med at holde motivationen høj – også efter det 117. standardafslag. Hun gav mig troen på, at det nok skulle lykkedes at få arbejde og støttede mig, når alt andet gik imod mig.

Hvad har været det bedste ved at starte i dit nye job?
Noget af det, jeg savnede, da jeg var jobsøgende, var at indgå i et fællesskab, hvor jeg følte, jeg kunne bidrage med faglig viden. Og det føler jeg helt klart, jeg kan i denne stilling. Jeg glæder mig til, at jeg kan bidrage endnu mere, end jeg gør nu, og være med til at skabe et godt arbejdsmiljø og indgå i et fagligt fællesskab med mine kollegaer.

Har du et godt råd til andre jobsøgende?
1. Brug MA og deres mange tilbud. Mød op til de forskellige workshops og åben feedback og få inspiration og hjælp til at blive bedre i din jobsøgning.

2. Brug dit netværk – også dem, du ikke har snakket med eller ikke rigtigt kender – det koster dig ikke noget, måske en kop kaffe. Jeg var selv utroligt dårlig til at bruge mit netværk i starten. Men hvad mister man ved at tage kontakt? Jeg skrev til folk, jeg havde snakket med på en messe, LinkedIn forbindelser, jeg ikke rigtigt kendte, og gamle venner og veninder, jeg ikke havde snakket med i 10 år. De kan måske ikke give dig et job, men de kan give inspiration og dele ud af deres erfaringer og viden om jobsøgning, firmaet de arbejder for, deres arbejdsopgaver osv.

3. Send dine ansøgninger afsted i god tid. Selvom der er skrevet en deadline på, så er der mange, der starter udvælgelsesprocessen inden da.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00