Arbejdsgiveren taler ud: Sådan vil jeg gerne møde potentielle nye medarbejdere

20. marts 2023

Magistrenes A-kasse faciliterer mere end 350 arrangementer om året herunder brobygningsarrangementer, hvor arbejdsgivere møder MA’s medlemmer. Leder i Brøndby kulturhuse og biblioteker Rune Erbs Ledet, holdt oplæg, hvor MA’s medlemmer kunne stille spørgsmål til ham om tre ledige stillinger.

”Jeg synes, det er en super mulighed for mig som arbejdsgiver for at fortælle om mulighederne i Brøndby og dele ud af mine erfaringer som leder, som kan komme ansøgere til gode i deres jobsøgning. Det gjorde en afvæbnende forskel, at MA faciliterede, så jeg kunne være sparringspartner til jobsøgerne på en mere ligeværdig måde end til en formel jobsamtale. Det er fantastisk, at en a-kasse kan være med til at være proaktiv på den måde.”

Sådan fortæller Rune om MA’s online-arrangement, hvor han mødte cirka 50 jobsøgere og efterfølgende modtog 12 ansøgninger, hvoraf to ansøgere kom til jobsamtale.

Ansøgningerne har aldrig været bedre

Til oplægget kunne deltagere stille spørgsmål om alt fra de aktuelle stillingsopslag, hvad arbejdsgivere kigger efter, når de rekrutterer til konkrete spørgsmål til ansøgning og cv.

”Jeg har rekrutteret medarbejdere i næsten 20 år, og ansøgningerne er kun blevet bedre, mere skarpe og kreative. Jeg kan hurtigt fornemme, om en ansøger har gjort sig umage, og det betyder noget for mig”, siger Rune og fortsætter:

”Ansøgerne har i højere grad undersøgt, hvordan man opbygger et cv. Og de er blevet bedre til at beskrive deres kvalifikationer. Og det er afgørende for at komme tættere på jobbet.”

Vær godt forberedt til jobsamtalen

Til arrangementet delte Rune Erbs Ledet også sine bedste anbefalinger ift., når man skal til samtale:

  • ”Forbered din samtale: Research på arbejdspladsen, så du kan være konkret
  • Lær at gå til samtale: Fx i samarbejde med din a-kasse
  • Tænk over dit kropssprog, og husk at smile
  • Undlad at medbringe materialer der larmer og forstyrrer samtalen

– Og hvis du skal søge job, så kig mod provinsen. Der har vi ofte sværere ved at rekruttere akademikere”, slutter Rune Erbs Ledet.

Vil du blive skarpere i din jobsøgning?

Find gode råd til ansøgningen, cv’et og jobsamtalen i MA’s videoguides.

Se alle vores arrangementer her.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00