Caroline lagde video om sig selv på LinkedIn – og fik job

13. marts 2019

Den 1. april begynder 28-årige Caroline Yepes fra Aalborg i sit nye job som kommunikations- og marketingmedarbejder i Intego. Et job hun fik, efter hun havde lagt en video om sig selv på LinkedIn.

Se videoen på LinkedIn

 

Caroline er cand.mag. i Kultur, Kommunikation og Globalisering, 2015

Nyansat som kommunikations- og marketingmedarbejder i Intego, hvor hun skal arbejde med intern og ekstern kommunikation samt marketing på tværs af alle afdelinger i Danmark.

 


Hvordan fik du idéen til videoen, og hvilke overvejelser gjorde du dig i forhold til form og indhold?

Der er for tiden rigtig mange opslåede stillinger inden for mit fag, men også utroligt mange om buddet. Jeg vidste derfor, jeg måtte gøre noget lidt ekstraordinært for at gøre opmærksom på mig selv. Videoer bliver mere og mere brugt inden for kommunikation og marketing, så samtidig med at gøre opmærksom på mig selv, kunne jeg vise nogle af mine kompetencer frem ved at lave en præsentationsvideo. Det var så at sige to fluer med et smæk.

Jeg gjorde mig mange tanker omkring videoens indhold – både ift. hvad der ville virke godt hos modtager, men også hvad jeg ville have det godt med at lave. Især hvis man ikke lige er vant til at optræde på video. Derfor valgte jeg at snakke direkte til kameraet i starten og slutningen, da det er det sværeste, og ellers optage situationer, hvor der kommer speak på efterfølgende. Det er knap så grænseoverskridende og giver lidt friere tøjler til valg af scene.

Lavede du videoen selv, eller fik du hjælp?
Jeg fik min mand til at filme de klip, hvor jeg taler direkte til kameraet, og hvor mine børn optræder. Resten filmede jeg selv. Selve redigeringen har jeg selv stået for. Der findes i dag mange nemme videoredigeringsværktøjer, som man ikke behøves at være ekspert i for at kunne finde ud af.

Hvor lang tid gik der, før din kommende arbejdsgiver kontaktede dig på baggrund af videoen?
Jeg lavede videoen i sommeren 2018, men brugte den kun som vedhæftning til mine ansøgninger. Det gav en ok respons, men slet ikke nok i forhold til, hvad jeg havde håbet på. I december valgte jeg så at poste videoen offentligt på LinkedIn. Der gik én dag, inden marketingchef Karina Højgaard fra Intego kontaktede mig via LinkedIn. Hun komplimenterede min video og spurgte, om jeg havde lyst til en kaffeaftale i det nye år.

Til kaffeaftalen opdagede Karina og jeg hurtigt, at der var en god kemi, og arbejdsopgaverne i det kommende barselsvikariat matchede mine kompetencer rigtig godt. Stillingen blev efterfølgende slået op, hvor jeg søgte den på lige fod med alle andre. Interessen for stillingen og virksomheden viste sig at være enorm, men jeg var blandt de heldige, der blev kaldt til samtale. Nogle dage senere kunne jeg glæde mig over, at jeg fik tilbudt jobbet.

Hvordan oplevede du generelt den feedback, du fik på videoen?
Jeg fik overvældende positiv feedback på videoen. Ærlig talt var jeg lidt skeptisk. Især fordi videoens lyd ikke er særlig god, da jeg ikke har det rigtige udstyr. Det virkede dog ikke til, at folk bed mærke i det. I skrivende stund har videoen haft 11.223 visninger, 79 likes og 15 kommentarer. Flere har også kontaktet mig via beskeder.

Hvilken rolle har LinkedIn i det hele taget spillet i din jobsøgning?
I sidste del af min jobsøgning har LinkedIn spillet en stor rolle. Til at starte med fokuserede jeg mest på de opslåede stillinger, men jeg fik hurtigt øjnene op for, at jeg fik kamp til stregen af alle de mange andre ansøgere. Især ansøgere med mere erfaring end det, jeg kan fremvise på mit CV. Jeg ændrede derfor fokus til mit netværk. Jeg gjorde noget mere ud af min LinkedIn profil, så jeg var mere søgbar over for rekrutteringsvirksomheder og potentielle arbejdsgivere.

Hvis du skulle give et par gode råd til andre, der gerne vil bruge LinkedIn mere i deres jobsøgning – f.eks. ved at lave en video, som du har gjort – hvad ville det så være?
Først og fremmest er det en god ide at gennemgå sin LinkedIn profil og sørge for, at den fremstår helt skarp. Sørg for at markere dig selv som ’søgbar’. Der findes flere fagpersoner, som gerne hjælper med dette.

Derudover kan man lave en tommelfingerregel der hedder, at man kommenterer på mindst ét oplæg om dagen. Det fungerer meget bedre med ti gode og velovervejede kommentarer på relevante posts end én selvskrevet post, hvis man ikke rigtigt har noget relevant på hjerte. Skulle jeg lave min video om eller en ny en dag, så ville jeg sørge for god lyd og lægge undertekst på.

Faktisk kan jeg også slå et slag for jobsøgning på Instagram. Jeg har ikke set det andre steder før, men det er en god måde at ramme folk på fra flere sider. Jeg oprettede en professionel profil og begyndte at følge virksomheder og privatpersoner i relevante virksomheder, såfremt deres profiler var åbne. Jeg kan ikke sige direkte, om det har haft nogen indflydelse, men jeg tror det har skabt mere opmærksomhed, end hvad jeg ellers ville have opnået. 

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00