Cecilie tog chancen – flyttede til Fyn uden nyt job på hånden

04. januar 2019

I maj 2018 flyttede Cecilie Bundgaard fra København til Fyn uden at have et nyt job på hånden. Hør hende fortælle om overvejelserne bag – og hvordan det så er gået.

 

 

  • Cecilie Bundgaard
  • Cand. mag i oplevelsesøkonomi – færdiguddannet i 2009
  • Flyttede fra København til Odense i maj 2018
  • Startede som Project Administrator i MACE i oktober 2018

 

 

Jeg var på barsel og kunne mærke et stigende behov for at få hus og have og alt det der. Hele min mands familie bor på Fyn, og da min svigerfar så også blev syg, begyndte vi mere seriøst at undersøge, hvad der var af muligheder.

Jeg er selv født og opvokset i Helsingør og havde et spændende job som kommunikationsmedarbejder i Metroselskabet i København. Men lige pludselig fandt vi så huset i Langeskov tæt på Odense. Og ja, så var beslutningen ligesom taget.

Skulle opbygge netværk fra bunden
Jeg var jobsøgende de første seks måneder, efter vi var flyttet. Jeg var bevidst om den høje arbejdsløshed blandt akademikere på Fyn, men jeg har en generalist-uddannelse, der kan bruges mange forskellige steder, så jeg tænkte, at der nok skulle dukke noget op.

Jeg havde dog ikke noget professionelt fagligt netværk på Fyn, så det skulle jeg opbygge fra bunden. Her brugte jeg MA i Odense rigtig meget.

Jeg arbejdede med nogle ret unikke opgaver i Metroselskabet og var helt afklaret med, at jeg ikke ville få et tilsvarende job noget andet sted. Jeg var klar på at tilpasse mig det fynske arbejdsmarked og gjorde, hvad jeg kunne, for at oversætte de kompetencer, jeg havde oparbejdet i Metroselskabet, til nye typer job.

Vigtigt med positiv indstilling
Jeg nåede frem til, at jeg ville gå efter en stilling, hvor jeg var mere koordinerende og administrativ, og hvor jeg kunne arbejde mere med projektledelse. Det var mine succeskriterier.

Jeg havde ikke på forhånd udset mig konkrete virksomheder eller noget. Jeg vidste, hvad jeg ville arbejde med – men ikke hvor henne. Det havde jeg jo så tid til at researche på i de seks måneder, jeg var ledig.

Man kan selvfølgelig sige, at det er et sats at flytte til en anden landsdel uden at have et job på hånden. Men jeg greb det positivt an, og det tror jeg, er vigtigt. Det at flytte er en enormt spændende periode lige meget hvad – om man er arbejdsløs eller ej. Man må se det som en proces som så meget andet.

Tidsbegrænset ansættelse – men det er ok!
Det var gennem en karriererådgiver i MA, at jeg fik kontakt til MACE, som bygger det nye Odense Datacenter.

Her blev jeg ansat som Project Administrator – det vil sige, at jeg arbejder med en herlig blanding af administration, projektledelse og praktiske opgaver. Jeg supporterer organisationen og ledelsen, og når der opstår problemstillinger i hverdagen, er jeg med til at løse dem.

For eksempel er mange af vores ansatte flyttet hertil fra udlandet, og jeg er så med til at få deres hverdag til at hænge sammen med lejlighed, bil, oversættelse og sådan noget. Det er et vildt spændende arbejde, og jeg er blevet en del af et rigtig godt team.

Min ansættelse er tidsbegrænset til seks måneder. Men sådan er det i byggebranchen, hvor projekter jo helt naturligt har en slutdato. Så det er en præmis, jeg er helt afklaret med.

Hvad der skal ske, når min ansættelse udløber, må tiden vise. Nu bliver vi i hvert fald på Fyn – vi er faldet godt til i Langeskov. Inden vi flyttede, brugte jeg meget krudt på at finde ud af, om jeg kunne sige farvel til København. Men bare det at få så mange flere kvadratmeter, en have og familie tæt på til at aflaste – det har været rigtig positivt.

Jobfair 2019 i København: Udforsk dine jobmuligheder i Syddanmark!

Er du nysgerrig på, om det er noget for dig at flytte til en anden landsdel, som Cecilie har gjort?

Den 27. januar rykker en masse spændende virksomheder fra Syddanmark til København for en dag. Her kan du høre mere om dine karrieremuligheder, og der vil samtidig være et team af medarbejdere, der hjælper med spørgsmål om alt fra bolig til skoler og fritidstilbud. Jobmessen er gratis, men kræver tilmelding – tilmeld dig her

Vil du være ekstra godt forberedt, afholder MA bootcamps inden jobmessen, hvor du bl.a. får indsigt i research af virksomheder, do’s and dont’s på dagen, og hvordan du følger op på de kontakter, du får på messen. Der er bootcamp den 16. januar i København og den 22. januar i Odense (tilmeld dig via links).

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00