Christian rykker teltpælene op og bliver præst
11. april 2018
29-årige Christian Tychsen er cand. Mag i Anvendt Filosofi. Til august starter han i sit drømmejob, som ligger over 116 kilometer væk fra bopælen i Aalborg.
Navn: Christian Tychsen
Alder: 29
Bopæl: Aalborg (men snart Silkeborg!)
Uddannelse: Cand.mag. i Anvendt Filosofi med specialisering i organisation og ledelse samt bæredygtighed
Civilstatus: Gift på ottende år og far til to drenge på 1,5 og 4 år
Hvad er det konkret, du skal lave i dit nye job?
Jeg starter i en 60 procent stilling som præst i en kirke i Silkeborg sammen med den nuværende præst. Arbejdet som præst spænder meget bredt. Jeg bliver leder af en organisation, der på én gang arbejder lokalt, nationalt og internationalt. Jeg skal være åndelig vejleder, coach, taler/underviser, forandringsagent og arbejde med humanitært arbejde i Silkeborg og fjerne egne. Jeg skal være der i menneskers lykkeligste øjeblikke, når de f.eks. skal giftes, og jeg skal være der i de mest sorgfulde stunder, hvor døden banker på, eller allerede er indtruffet. Arbejdet er forbundet med et stort ansvar for at lede menigheden så godt som muligt. Og det er lige det, jeg vil!
Hvorfor har du valgt lige netop denne vej i din karriere?
Jeg har nok vidst, at jeg skulle arbejde med kirke på en eller anden måde, siden jeg begyndte i gymnasiet. Under hele mit studie har jeg været dybt involveret i en lokal kirke i Aalborg, hvor jeg har prøvet det, jeg lærte på studiet, af i praksis og fået en smag for, hvad jobbet som præst i en frikirke indebærer. Jeg elsker at arbejde med organisationer, tænke i vision- og værdiudvikling med henblik på organisationens formål og praksis.
Hvordan fik du jobbet?
Jobbet er ikke et, man som sådan kan uddanne sig til. Så en af grundene til, at jeg har fået det, er min relation til den nuværende præst. Vi kender hinanden, fordi vi er en del af det samme nationale kirkenetværk. Så da dagen kom, hvor Lars skulle have en ny kollega, var jeg et oplagt bud på en, han kunne se sig selv arbejde sammen med.
Opslåede stillinger er noget, alle arbejdsløse søger, så der er rigtig mange om buddet. Derfor er jeg overbevist om, at den bedste vej ind i et nyt job går ad bagvejen. Gennem nogen, der kender nogen. Nogen, der kan stå inde for dig og det, du har at tilbyde.
Dit nye job ligger i Silkeborg – over 116 kilometer væk fra din nuværende bopæl. Hvilke tanker gjorde du dig om dét, da du takkede ja til jobbet?
Jobbet betyder, at jeg, min kone og vores to børn skal flytte. Det var ikke det, der for bare fire måneder siden var planen. Men når der opstår en mulighed for at få drømmejobbet og begynde på det, vi oplever, er vores kald som familie, handler det mindre om HVOR og mere om hvornår, hvordan og hvorledes. Det bliver naturligvis en udfordring at flytte, og vi oplever allerede nu ængstelsen ved det, men alt det, vi vinder ved vores nye fremtid, opvejer by far alle de bekymringer.
Du har været ledig i et års tid. Hvordan har det været?
Jeg har oplevet den frustration, det er, at søge den ene opslåede stilling efter den anden, opleve nederlaget ved at få afslag fra en stilling, jeg i forvejen syntes, jeg var for god til at søge, og bære den lidet flatterende titel; Arbejdsløs Akademiker…
Midt i de frustrationer har jeg forsøgt at udnytte situationen optimalt. De workshops, jeg har været til, har gjort mig mere klar over og bedre til at formulere mine kompetencer end nogensinde før. Derudover har jeg, efter at have levet op til mine pligter, haft tid til at gøre noget af det, jeg godt kan lide. Læst bøger, gået lange ture og lavet frivilligt arbejde. Nogle dage har jeg sågar holdt helt fri! Bare for at kunne gå ind i jobsøgningen med fornyet energi og perspektiv.
Har du et godt råd til andre, der lige nu er jobsøgende?
Det bedste råd, jeg kan give, er, at arbejde på at efterlade et positivt indtryk. Hav en oprigtig interesse i de mennesker, du omgiver dig med, tal positivt om folk, også når de ikke er der, og forsøg at opmuntre det gode, du ser i andre og det, de laver. Det, der skal adskille dig fra alle de andre, der søger samme job med samme eller lignende kvalifikationer, er det indtryk, du efterlader. Det hårde ved at søge job gennem netværk er, at din jobsøgning ikke slutter, når du lukker din computer. Det er faktisk først der, den rigtig begynder; i mødet med de mennesker, du omgiver dig med.