De lovpligtige samtaler er igen-igen telefoniske

16. december 2021

Frem til og med den 16. januar 2022 er det igen tilladt at holde de lovpligtige samtaler pr. telefon. Så forvent denne smittebegrænsende samtaleform den næste måneds tid, når du er i kontakt med MA.

Den 8. december opfordrede statsministeren alle til at blive hjemme, hvis de overhovedet kunne. Og med de aktuelle meget høje smittetal er det bestemt på sin plads, at de ledige nu – om end kun for en periode – ikke skal møde fysisk frem til lovpligtige samtaler. Det vil fremgå, hvis du inviteres til en samtale.

Ikke første gang 
Da coronaen tog fat i marts 2020, og samfundet blev lukket ned, besindede politikerne sig første gang og dispenserede fra de antikverede regler om fysisk fremmøde. Dengang fik de ledige også midlertidigt ret til at ringe til a-kassen og jobcentret i stedet for potentielt at medbringe smitte til de lovpligtige samtaler. Men i august 2021 var det slut med at følge med tiden. Politikerne annullerede dispensationen – indtil nu altså.

Tillad telefonen permanent
Dagpengelovgivningen rummer megen mystik, men telefonskrækken hører til det mest barokke. Det eneste rigtige er selvfølgelig en gang for alle at tillade telefoniske og digitale samtaler, så vi slipper for denne yderst utidssvarende og upraktiske stop-go-stop-go-situation. Det har MA forsøgt at gøre politikerne opmærksom på længe.

Lad de ledige selv bestemme – når vi igen kan mødes fysisk – om de vil ringe eller møde fysisk frem. Det er ubetinget godt for miljøet, smittekontrollen – og de lediges værdighed. Og så kan det oven i købet både forklares og forsvares. Det kan kravet om fysisk fremmøde ikke.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00