Det bliver lidt mere enkelt at være ledig i 2020

10. december 2019

MA’s medlemmer skal have mest mulig tid til at fokusere på det, de ønsker sig allermest: Et job. Fra nytår 2020 behøver størstedelen af MA’s medlemmer ikke at pendulere mellem møder i a-kassen og jobcentret.

For MA er årsskiftet ekstra spændende, fordi det markerer startskuddet på et fireårigt a-kasseforsøg. Ni a-kasser er med, MA som den eneste akademiske. Forsøget indebærer, at MA får eneansvaret for kontakten med vores medlemmer i de tre første måneder af deres ledighed. Det giver rigtig god mening. MA har altid kæmpet for at forenkle systemet, så MA tøvede ikke med at ansøge om at komme med i forsøget.

Vi håber på, at vores medlemmer får mere energi til det vigtigste: At komme tættere på et job. Forsøget omfatter alle medlemmer bosiddende i København, Frederiksberg, Aarhus og Odense – eller cirka to tredjedele af medlemmerne. MA kender sine medlemmer og deres jobmarked bedst, og vi er i den grad parate til at løfte opgaven.

Fokus på jobsøgning fremfor regler
Samtidig ændrer vi vores mødeindhold og -form – og det får alle medlemmer glæde af uanset kommune. I dag kommer vores nyledige til et velkomstmøde sammen med andre nyledige og bliver her informeret om de vigtigste dagpengeregler. Det dropper vi fra den 1. januar. I stedet introducerer vi et online-selvstudie, så medlemmerne i ro og mag derhjemme kan gøre sig fortrolige med de vigtigste dagpengeregler. Det giver os mulighed for at lade den første samtale – en individuel velkomstsamtale – handle om medlemmets jobsøgning i stedet for at terpe regler.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00