I løbet af sin uddannelse var Danny i praktik hos et rejseselskab i Australien.

Efter et års jobsøgning: Danny landede fast job i rejsebranchen

12. marts 2019

31-årige Danny Salling Hansen var fuld af optimisme, da han for godt et år siden blev færdig med sin kandidat i turisme. Specialet om bæredygtig turisme i Australien var gået rigtig godt, og han glædede sig til at komme ud og bruge det, han havde lært.

Praktik og kursus hjalp ikke

Spol et år frem til 3. januar 2019. Her mødte Danny op i MA i København med humøret helt i bund. Han havde i løbet af 2018 været i praktik i en start up rejsevirksomhed og været på Google-kursus i digital marketing. Men ingen af delene havde ført til noget job, selvom Danny søgte bredt.

”Især i november og december hang jeg ret meget med hovedet. Jeg tvivlede på, om mit cv og mine ansøgninger var gode nok. Jeg var ellers klar til at flytte til både Fyn og Falster – det var ikke geografien, der betød noget. Men selv med den indstilling var der ikke noget job at hente,” fortæller Danny.

Fik selvtilliden tilbage
Da julen stod for døren, besluttede Danny sig for at nyde ferien med familien – og når dén så var slut, ville han for alvor tilbage på sporet.

”Jeg besluttede mig for at gøre alt, hvad jeg overhovedet kunne, for at komme videre.”

Og videre kom han. Starten på det nye år blev enden på Dannys frustrationer.

”Jeg havde booket et møde med Pia (karriererådgiver, red.) den 3. januar. Hun gav mig konstruktiv feedback og roste mine ansøgninger og mit cv – der skulle bare nogle få ændringer til. Når du på den måde får at vide, at nogen tror på dig, så giver det virkelig et boost. Jeg gik derfra med nyt mod og tænkte, at det hele nok skulle gå.”

Landede job på 27 dage
Og det gik – faktisk over al forventning.

Præcis 27 dage efter karrieresamtalen med Pia havde Danny skrevet under på en fast og ubegrænset stilling som marketing- og kommunikationsmedarbejder i rejseselskabet Sunweb. Der var over 300 ansøgere til stillingen – mange af dem med meget mere erhvervserfaring end Danny – men det blev Danny, der løb med jobbet.

”Inden da havde jeg tænkt, at hold da op, hvor var det frustrerende, at hverken praktik eller Google-kursus havde ført til noget job. Men det viste sig, at jeg virkelig kunne bruge de ting, jeg havde lært, da jeg sad til samtaler hos Sunweb,” siger Danny.

Skilte sig ud blandt ansøgerne
Til førstesamtalen brugte han noget af den viden, han havde fået fra sit Google-kursus, til at komme med konkrete idéer til rejseselskabets hjemmeside. Til andensamtalen havde han forberedt en SWOT-analyse, som han havde printet ud og taget med – igen på baggrund af den viden og de erfaringer, han havde gjort sig i virksomhedspraktik og på kurset.

Sunweb tog utrolig godt imod begge dele og sagde, at det fik ham til at skille sig positivt ud fra de andre kandidater.

”Selvom man føler, man sidder ’i den varme stol’, er det bare med at hive sådan nogle ting frem. Også selvom det kan være lidt nervepirrende,” lyder Dannys råd.

Tænk i fagrelevant studiejob
Et andet vigtigt råd, han vil give videre, er at få bygget et relevant cv op allerede i studietiden.

”Mellem min BA og kandidat arbejdede jeg som kok i 1,5 år, og det fortsatte jeg med som et rigtig nemt og godt studiejob under min kandidat. På det tidspunkt satte jeg mig ikke nok ind i, hvor vigtigt det var med et fagrelevant studiejob. Det synes jeg set i bakspejlet var en kæmpe fejl, for jeg kan jo se, hvad det har givet andre af referencer og relevant erhvervserfaring,” siger Danny.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00